gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Itt lakhatsz jól olcsón kolbásszal!

2019. 02. 15.

Itt lakhatsz jól olcsón kolbásszal!

Nem biztos, hogy a legjobb, de Budapest egyik legolcsóbb hentesét biztosan megtaláltuk, hála egy hosszabb ebédszünetnek, és a kisebbfajta lakomának, amiben rövid séta után a Margit híd közelében volt részünk.

A hentes fogalmát ugyebár nem kell bemutatnom, egy klasszikus hentes-kolbászosnál nem csak az alapanyagot, de a kész étket is meg lehet kapni. Épp ezért a minap egy ismerősömmel úgy döntöttünk, hogy ezúttal ebéd gyanánt szaftos sültekkel fogunk jóllakni, vagyis hentestesztelésre adtuk a fejünket! 

Budai célpontot néztünk ki, a Margit körút 2-es szám alatti kis hentesüzletet. A Széll Kálmán tér felől a megállóba gördülő 4-es 6-os villamosról is ki lehet szúrni az apró üzletet, alig pár méterre van a sarkon lévő Trófeától. A hely finoman fogalmazva nem valami hivalkodó, szinte álcázza magát, pedig lenne mire felvágniuk: szinte rejtett kincs ez a környéket elözönlő modern kifőzdék és éttermek között, egy igazi békebeli kolbászozó, ami Google-ben az igen jónak mondható 4,6 csillagos értékelésen áll az 5 csillagból. De nézzük miket is tapasztaltunk!

Egy kollégától kaptuk a hasznos tippet, hogy érdemes időben menni, mert dél körül a környékbeliek lefosztják a kínálatot. Ennek ellenére csak fél óra csúszással, 12 után sikerült elindulnunk, a félelmünk pedig beigazolódott: addigra a klasszikus sült kolbászok közül csak két darabot találtunk a meleg zsírban, mellette oldalas és csirkehús hevert a tálalón. Ráadásul a zsebkendőnyi helyiségben található két asztalnál már telt ház volt, hozzánk hasonló irodisták lapátolták magukba önfeledten a sült javakat.


Így nézett ki az egyszerű menüm

Mi mégsem hezitáltunk sokat, gyorsan lecsaptunk a maradék 1-1 kolbászra, kértünk mellé kenyeret, mustárt, én még bónuszban csirkét is. A pultnál még épp el tudtunk férni, végül így is kényelmesen megebédeltünk, közben a 80-as évek magyar slágerei szóltak, hogy még autentikusabb legyen a retro élmény.

Ami pedig a kolbászt illeti, abszolút hozta a kötelezőt: átsült, roppanós és ízletes volt, talán lehetett volna valamivel frissebb vagy legalább egy picit melegebb, a sült csirke viszont szinte tökéletes volt, omlós és ízletes, de talán egy ici-picit túlságosan is zsíros-szaftos, bár az ilyesmi egy hentesnél nehezen felróható. Összességében remek ebédet költöttünk el, és ami szintén nem mellékes, alig több mint 500 Ft-ból laktunk jól, így mi jó szívvel ajánljuk mindenkinek a híd melletti hentest.

Aki mégsem bízná hentesekre a gyomrát, hanem saját maga szeretne profi hentessé válni, és házilag készült kolbászokat sercegtetni otthon a konyhájában, annak a Maxima 10 literes álló hurka-kolbásztöltőjét ajánljuk, amivel masszív adagokban tudja majd előállítani a finomabbnál finomabb piros szálakat!

Hús-Hentesáru üzlet (Margit krt. 2)

Ár: 10/10
Helyszín: 10/6
Választék: 10/6
Kolbász: 10/7,5
Sült csirke: 10/8
Minőség: 10/7