gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Jolly joker a konyhában, ízletes merülés a vitaminbombákban

2019. 07. 15.

Jolly joker a konyhában, ízletes merülés a vitaminbombákban

A botmixer igazi jolly joker eszköz. A készülék tervét már 1950-ben elkészítette Roger Perrinjaquet. A gépet bamixnak keresztelte el. 

Használata messze túlmutathat a krémlevesek világán, noha valóban könnyedén lehet vele szinte bármilyen főtt zöldség, vagy gyümölcs és egy kis joghurt vagy tejszín hozzáadásával egy könnyű hideg, vagy meleg előételt készíteni.

Lássuk a GAMMO EUROPE témába vágó, hasznos tippjeit:

 

Krémlevesek:

A megszokottnak számító paradicsom és brokkoli mellett bármilyen zöldséget adhatsz hozzá, például sütőtök, sima- ,vagy póréhagyma, kukorica, fokhagyma, borsó, burgonya, cukkini, cékla, spárga, sárgarépa, de akár gomba hozzáadásával is készítheted és tovább gazdagíthatod pirított olajos magvakkal, sajtforgáccsal, pirított bacon szalonnával, sajttal vagy tejszínnel.

Ha szeretnél több fogásos menüt tálalni, de nincs ötleted a levesre, váltsál gyorsan elronthatatlan krémlevesre.

Pürék:

Változatos és egészséges köreteket készíthetsz a zöldségek passzírozásával, összemixelésével is. Elég csak megfőzni például a zellert, vagy a cukkinit, fűszerezés után pürésítve máris alacsony szénhidráttartalmú, egészséges, hölgy-vendégbarát és egészségtudatos körettel kínálhatod vendégedet, mely fantáziadúsabb is, mint az állandó rizs-burgonyapüré-sültkrumpli variációk mesterhármasa.

Fontos csel még, hogy a gyermekek is szívesebben fogyasztanak zöldséget ebben a formában, mint „egészben”, hiszen nem tudják pontosan mi az, így akár „varázsköretnek”, „energiabombának” , ’”agyserkentőnek” és „nagyra növő” köretnek is becézhetjük, így csempészve be vitamint a legkisebbek szervezetébe is.

Vitaminkoktél italok:

Egészséges reggeli turmixok készíthetőek szezonális gyümölcs, növényi, vagy sima tej és különböző magvak, müzli, vagy zabpehely hozzáadásával, de gyümölcsjoghurtot, lekvárt, vagy akár mogyorókrémet és tejszínhabot is tehetsz a reggeli italba.

Sláger ital a smoothie és a lassie is, melyet szintén könnyedén elkészíthetsz egy profi merülő mixer segítségével.

 

Bébiételek:

A legifjabb vendéget is magadhoz csábíthatod, ha pürésítve tálalod fel neki az idény zöldségeit párolva, kis sovány hússal megbolondítva. Ha színe is élénk, nyert ügyed van, jutalmad egy őszinte, boldog babamosoly lesz.

A SAMMIC XM-12 Botmixer folyamatos használatra alkalmas nagykonyhai merülő mixer. Legfeljebb 10 liter folyadék elkészítéséhez nyújt hathatós segítséget, levehető, rozsdamentes acélból készült pépesítő szára 225 mm hosszú, edzett acélból készült háromágú pengéje hosszan tartó élezéssel rendelkezik.

A változtatható sebességű készülék, ergonomikus markolata csúszásmentesítő betéttel van ellátva. Nagyon egyszerűen tisztítható és a levehető szár mosogatógépben is mosható.

Merülj el vele a pürésítésbe, készíts egészséges, fantáziadús és változatos finomságokat!