gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Juharszirupos almás pite

2020. 08. 19.

Juharszirupos almás pite

 

 

Készítsd el a héten ezt a csodás almás pitét, mely a juharsziruppal lép frigyre, a vanília bűvöletében!

Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való!

 

Hozzávalók:

4 darab alma, felszeletelve

3 evőkanál juharszirup

230 gramm almapüré, melyez EZZEL A FEJRÉSSZEL készíts el!

 

Pite tészta:

125 gramm hideg vaj

120 gramm liszt

37 gramm zabliszt

90 gramm nádcukor

1 csipet só

Süssük lépésről lépésre - Pite

1. Hámozd meg és szeleteld fel vékony szeletekre az az almát. Keverd össze a juharsziruppal és tedd félre.

2. Állítsd a sütőt 175 °C hőmérsékletre.

3. Szereld össze ANKÁT a habverő, krémkeverő szettel, mely az alapkészlet része.

4. Keverd össze a hideg, apró darabokra vágott vajat a többi alapanyaggal, addig, amíg össze nem áll tésztának.

5. A tészta felét nyomkodd bele egy kivajazott, kilisztezett, vagy sütőpapírral bevont pite-, vagy tortaformába.

6. Add hozzá az almapürét és tedd rá az almaszeleteket, majd takard be a tészta másik felével.

7. Süsd meg a sütő közepén 25-30 percig, vagy amíg a pite elszíneződik, illetve tűpróbáig.

8. Tálald vaníliaszósszal!

 

Vanília szósz:

200 ml tejszín

2 tojássárgája

2 evőkanál cukor

½ teáskanál vaníliáscukor

opcionálisan vanília aroma, ízlés szerint

Keverjük be lépésről lépésre:

1. Állítsd össze ANKÁT a habverő, krémkeverő szettel, mely az alap készlet része.

2. Verd habosra a tejszínt magas fokozaton.

3. Add hozzá a többi hozzávalót és keverd fel.

 

ANKA TIPP:

Ha nincs kedved, vagy időd szószt készíteni, akkor tálald hűs vanília fagyival.