Juharszirupos almás pite
2020. 08. 19.
Készítsd el a héten ezt a csodás almás pitét, mely a juharsziruppal lép frigyre, a vanília bűvöletében!
Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való!
Hozzávalók:
4 darab alma, felszeletelve
3 evőkanál juharszirup
230 gramm almapüré, melyez EZZEL A FEJRÉSSZEL készíts el!
Pite tészta:
125 gramm hideg vaj
120 gramm liszt
37 gramm zabliszt
90 gramm nádcukor
1 csipet só
Süssük lépésről lépésre - Pite
1. Hámozd meg és szeleteld fel vékony szeletekre az az almát. Keverd össze a juharsziruppal és tedd félre.
2. Állítsd a sütőt 175 °C hőmérsékletre.
3. Szereld össze ANKÁT a habverő, krémkeverő szettel, mely az alapkészlet része.
4. Keverd össze a hideg, apró darabokra vágott vajat a többi alapanyaggal, addig, amíg össze nem áll tésztának.
5. A tészta felét nyomkodd bele egy kivajazott, kilisztezett, vagy sütőpapírral bevont pite-, vagy tortaformába.
6. Add hozzá az almapürét és tedd rá az almaszeleteket, majd takard be a tészta másik felével.
7. Süsd meg a sütő közepén 25-30 percig, vagy amíg a pite elszíneződik, illetve tűpróbáig.
8. Tálald vaníliaszósszal!
Vanília szósz:
200 ml tejszín
2 tojássárgája
2 evőkanál cukor
½ teáskanál vaníliáscukor
opcionálisan vanília aroma, ízlés szerint
Keverjük be lépésről lépésre:
1. Állítsd össze ANKÁT a habverő, krémkeverő szettel, mely az alap készlet része.
2. Verd habosra a tejszínt magas fokozaton.
3. Add hozzá a többi hozzávalót és keverd fel.
ANKA TIPP:
Ha nincs kedved, vagy időd szószt készíteni, akkor tálald hűs vanília fagyival.