Karácsonyi ropogós kenyérke
2020. 12. 16.
A kenyér minden formájában a karácsonyi menü részéhez tartozik! Ez a különleges, ropogós, tallérszerű változata pedig kiváló kísérője lesz az ünnepi ételsornak.
Receptünk most is az Ankrarsum receptkönyből való.
Hozzávalók:
360 gramm liszt, mely lehet kukorica, búza, graham stb.
140 gramm szezámmag
75 gramm napraforgómag
70 gramm lenmag
75 gramm tökmag
90 gramm repceolaj
100 ml forrásban lévő víz
30 gramm tengeri só
Süssük lépésről lépésre!
• Szereld össze ANKÁT a 3,5 literes műanyag keverőtállal a habveréshez, krémkeveréshez és a dupla habverő szárral, melyek az alapkészelet részei. Nézd meg itt és itt, hogy mi mindent tartalmaz a kezdő doboz!
• Keverd össze a száraz hozzávalókat.
• Add hozzá repceolajat és forrásban lévő vizet, majd keverd össze sima tésztává.
• Nyújtsd ki a tésztát két sütőpapír között. Minél vékonyabb a tészta, annál ropogósabb kenyér.
• Süsd a sütő alsó részén 150 ° C-on 50-60 percig. Ügyelj arra, hogy a vége felé ne égjen meg.
ANKA TIPP:
Tálald előételként krémekkel, pástétomokkal, vagy színesítsd meg vele az ünnepi reggelit!