Karácsonyi SÖRös kenyér
2020. 11. 11.
Vajon lehet sörrel sütni?
A svédek bebizonyítják, hogy nagyon is, sőt, a receptben használt gyökérsör ízletes karácsonyi kenyérré változik.
Hozzávalók:
50 gramm élesztő
500 ml gyökérsör
2 teáskanál só
2 teáskanál őrölt fahéj
2 ek őrölt gyömbér
300 g rozsliszt
420-480 gramm liszt
50 gramm szobahőmérsékletű vaj
Süssük lépésről lépésre!
• Szereld össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal (akár 5 kg tésztát is dagaszthatsz vele egyszerre!), valamint a dagasztó spirálkampóval, a dagasztó hengerrel és a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta. Nézd meg EBBEN A VIDEÓBAN, hogy mi minden van az alapkészletben!
• Add hozzá a többi hozzávalót és állítsd az időzítőt 10 percre. Helyezd rá a tál fedelét és keleszd 60 percig.
• Három 1,5 literes kenyérsütő formát kenj ki vajjal.
• Tedd a tésztát a kilisztezett deszkára és oszd három egyenlő részre. Formázd kenyérré és helyezd a formákba. Lesd el profiktól ITT és ITT a kenyérformázás rejtelmeit.
• Szórd meg egy kevés liszttel, takard le konyharuhával és keleszd további 30 percig. Melegítsd fel a sütőt 200 ° C-ra és süsd a sütő alsó részén 25-30 percig.
• Vágás előtt hagyd a formában teljesen kihűlni.