gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Karácsonyváró torta költemény naranccsal és áfonyával

2020. 12. 09.

Karácsonyváró torta költemény naranccsal és áfonyával

Kerülj velünk ünnepi hangulatba egy svéd torta különlegességgel, melynek csodás cukormáza a narancs ízével csábít, tetejére pedig vörösáfonya kerül, egyedi ízharmóniát adva e süteménynek. Nehéz leírni, inkább el kell készíteni ANKARSRUM robotgéppel és meg kell kóstolni!

 

Hozzávalók:

180 gramm finomítatlan nádcukor

45 gramm kristálycukor

150 gramm szoba hőmérsékletű vaj

2 darab tojás

210 gramm búzaliszt

csipet só

5 gramm sütőpor

22 ml gyömbér reszelve

30 gramm fahéj

10 gramm kardamom

2.5 gramm őrölt szegfűszeg

125 gramm vörösáfonya

100 gramm zsíros joghurt vagy tejföl

 

A tetejére:

 

200 gramm krémsajt (pl Mascarpone)
 
100 ml tejszín
 
90 gramm porcukor
 
45 gramm frissen facsart narancslé
 
½ narancs reszelt héja

 

Süssük lépésről lépésre!

 

• Állítsd a sütőt 175 ° C-ra és helyezz a formába sütőpapírt, vagy vajazd ki.

• Szereld össze ANKÁT a 3,5 literes műanyag keverőtállal a habveréshez és krémkeveréshez, valamint a dupla habverő szárral, mely az alapkészlet része, nézd meg ITT és ITT, hogy mi minden van a kezdő dobozban!

• Keverd a vajat, a nádcukrot és a kristálycukrot legalább öt percig, majd adj hozzá egy-egy tojást és keverd további egy percig.

• Egy másik edényben keverd össze a száraz hozzávalókat és add hozzá a tésztához. Óvatosan keverd össze egyneművé.

• Add hozzá az áfonyalekvárt és a joghurtot, aztán keverd össze és öntsd bele a sütőformába.

• Süsd kb. 45 percig a sütő alsó részén, majd hagyd kihűlni. Ha nem így teszel, könnyen letapadhat a sütemény alja, vagy szét is eshet.

 

Amíg hűl, készítsd el a cukormázat!

• Szereld össze ANKÁT ismét a habverővel.

• Az összes hozzávalót keverd habosra és adj hozzá pár cseppet egy narancs levéből.

• Helyezd a tortát a torta tányérra és terítsd be a tetejét a cukormázzal, díszítsd áfonyával (lehet mirelit is) és narancshéjjal.

 

ANKA TIPP:

A tetejét díszítheted kandírozott gyümölcsökkel is!