Karácsonyváró torta költemény naranccsal és áfonyával
2020. 12. 09.
Kerülj velünk ünnepi hangulatba egy svéd torta különlegességgel, melynek csodás cukormáza a narancs ízével csábít, tetejére pedig vörösáfonya kerül, egyedi ízharmóniát adva e süteménynek. Nehéz leírni, inkább el kell készíteni ANKARSRUM robotgéppel és meg kell kóstolni!
Hozzávalók:
180 gramm finomítatlan nádcukor
45 gramm kristálycukor
150 gramm szoba hőmérsékletű vaj
2 darab tojás
210 gramm búzaliszt
csipet só
5 gramm sütőpor
22 ml gyömbér reszelve
30 gramm fahéj
10 gramm kardamom
2.5 gramm őrölt szegfűszeg
125 gramm vörösáfonya
100 gramm zsíros joghurt vagy tejföl
A tetejére:
Süssük lépésről lépésre!
• Állítsd a sütőt 175 ° C-ra és helyezz a formába sütőpapírt, vagy vajazd ki.
• Szereld össze ANKÁT a 3,5 literes műanyag keverőtállal a habveréshez és krémkeveréshez, valamint a dupla habverő szárral, mely az alapkészlet része, nézd meg ITT és ITT, hogy mi minden van a kezdő dobozban!
• Keverd a vajat, a nádcukrot és a kristálycukrot legalább öt percig, majd adj hozzá egy-egy tojást és keverd további egy percig.
• Egy másik edényben keverd össze a száraz hozzávalókat és add hozzá a tésztához. Óvatosan keverd össze egyneművé.
• Add hozzá az áfonyalekvárt és a joghurtot, aztán keverd össze és öntsd bele a sütőformába.
• Süsd kb. 45 percig a sütő alsó részén, majd hagyd kihűlni. Ha nem így teszel, könnyen letapadhat a sütemény alja, vagy szét is eshet.
Amíg hűl, készítsd el a cukormázat!
• Szereld össze ANKÁT ismét a habverővel.
• Az összes hozzávalót keverd habosra és adj hozzá pár cseppet egy narancs levéből.
• Helyezd a tortát a torta tányérra és terítsd be a tetejét a cukormázzal, díszítsd áfonyával (lehet mirelit is) és narancshéjjal.
ANKA TIPP:
A tetejét díszítheted kandírozott gyümölcsökkel is!