gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Kardamomos karácsonyi cukorka

2021. 11. 10.

Kardamomos karácsonyi cukorka

Készítsd el ezt a kardamomból és édesgyökér porból készült, különleges ízű cukorkát, mely igazi ünnepi csemege, díszcsomagolásban átadva pedig szuper gasztro ajándék.

Receptünk most is az ANKARSUM receptkönyvből való.

Hozzávalók:

300 gramm tejszín

270 gramm cukor

70 gramm light kukoricaszirup, vagy sima szirup

1 csipet só

1-2 tk édesgyökérpor, ízlés szerint

½ evőkanál frissen őrölt kardamom

25 gramm szobahőmérsékletű vaj

Díszítésnek

édesgyökér por

tengeri só

frissen őrölt kardamom

Kardamomos karácsonyi cukorka lépésről-lépésre

• Forrald fel egy serpenyőben a tejszínt, a cukrot, a szirupot és a sót, majd add hozzá az édesgyökérport és a kardamomot. Főzd addig, amíg el nem éri a főzet a 118 °C-ot, ezt konyhai maghőmérővel tudod ellenőrizni. Időnként keverd meg, de folyamatos keverést nem igényel.

• Készíts elő egy sütőpapírral kibélelt, kb. 20 * 20 cm-es tepsit.

• Szereld össze ANKÁT a 3,5 literes műanyag keverőtállal a habveréshez, és a dupla habverő szárral, mely az alapkészlet része, de külön is megvásárolhatod ITT. Nézd meg EBBEN A VIDEÓBAN, hogy mit tartalmaz az alapkészlet.

• Öntsd a serpenyőből a masszát a habverő tálba, és keverd ANKARSRUM robotgépeddel körülbelül 2 percig, hogy kissé lehűljön. Ezt követően két részletben add hozzá a vajat. Közepes sebességgel keverd ANKÁVAL, amíg a massza hőmérséklet 50 °C-ra nem süllyed. Ezt követően öntsd bele a keveréket a tepsibe és szórd meg édesgyökér granulátummal, kardamommal és tengeri sóval.

• Hagyd teljesen kihűlni, majd tedd be a hűtőszekrénybe. Amennyiben ajándékba szánod, akkor tárold lezárt üvegedényben, vagy befőttes üvegben a hűtőszekrényben.

ANKA tipp:

A cukorka tetszőleges méretű és alakú darabokra szelhető és akár házi szaloncukornak csomagolva is kedves ajándék.