gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Kérsz egy jó pizzát?

2020. 01. 02.

Kérsz egy jó pizzát?

 

Év elején a klasszikus, magyaros ételek helyett már ismét más ízeket kívánunk, egyszerű, gyors és ízletes ételekre vágyunk.

 

Ilyen a pizza, mely örök klasszikus, feltéte lehet bármilyen megmaradt hús, felvágott, hal, vagy pástétom. Az, hogy milyen lesz a végeredmény, teljesen rajtunk múlik, de egy jó alaptészta nélkül mit sem ér az egész.

 

Lássuk, hogy az ANKARSUM receptkönyvben hogy készül az alap pizzatészta!

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

25 g élesztő

500 ml víz

1 evőkanál olívaolaj

½ evőkanál só

2 teáskanál méz vagy cukor

600 g liszt

olívaolaj és liszt a sütéshez

 

Nézzük lépésről lépésre:

 

• Szereld össze ANKARSRUMOT a tésztahengerrel és a tésztakéssel, használd a fém tálat, mindhárom eszköz az alapkészlet része.

• Oldd fel az élesztőt langyos vízben.

• Adj hozzá minden hozzávalót és dolgozd fel egy egyenletes tésztává kb. 5 percig.

• Kend meg a tésztát kevés olajjal, fedd le a fémtál fedelével és hagyd, hogy dupla méretűre keljen meg (kb 1 óra).

• Állítsd a sütőt 230 ° C-ra és helyezd be a sütőlapot.

• Oszd a tésztát két részre.

• Helyezd az egyik adag tésztát egy tepsibe, vagy pizza sütőlapra az ANRKARSUM tésztanyújtó segítségével nyújtva,  add hozzá a mártást, másnéven alapot és a tölteléket. Az alap lehet paradicsomos, vagy fokhagymás tejfölös, feltétként pedig kerülhet bármilyen felvágott, zöldség, olivabogyó, többféle sajt, amennyiben klasszikus, sós pizzát készítesz. 

• Süsd a sütő közepén 15-20 percig, vagy szép, barnás színe nem lesz.

 

Hogy minden fontos kiegészítő fejrészed meglegyen ANKARSRUM robotgépedhez, ismerd meg a Deluxe csomagot!

 

 

Tudtad, hogy a pizza nem csak sós, de édes is lehet?

 

Jövő héten hozunk egy tuti évindító desszert pizza recepet, amelyet az egész család imádni fog!

 

Addig is nyugalmas évkezdés, újraírt terveket kíván az ANKARSRUM csapata!