gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Kész a hotdog, harapj bele

2019. 07. 03.

Kész a hotdog, harapj bele

Bár azt hisszük, hogy a hot-dog, magyarul forró kutya igazi, klasszikus, amerikai „melegszendvics”, valójában szó szerint minden ízében német találmány.

A frankfurti virslit először a 17. században egy német hentes készítette el. Amerikába is német bevándorlók vitték be, egy német házaló kezdte először kifliben árulni St. Louis utcáin1880-ban.

Furcsa nevének eredetéről megoszlanak a vélemények. Az egyik teória szerint az alakja hosszú, akár egy tacskó, mások szerint azonban esetenként gyengébb minőségű hús is került a virslibe, amit ennyi év távlatából már csak remélni tudunk, hogy nem kutyahús volt, hanem csak egy vicc, vagy hamis, városi legenda.

Egy szó, mint száz, itt is igaz az, hogy minél jobb minőségű alapanyagokkal dolgozunk, annál finomabb lesz a várható végeredmény.

A klasszikus változat hosszú kifliből, virsliből és ketchup/mustár/öntetből áll, de mára már lehet csípős szósszal,pirított hagymás, uborkás de akár majonézes változatban is kapni. Kimondottan hot dog kifli is kapható, melynek a közepét fúrja ki az okos sütő alkalmatosság.

Hotdogra fel, a Maxima segít abban, hogy a retro, magyar szájíznek megfelelő ízű és persze méretű klasszikus kifli állaga tökéletes legyen.