gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Krémes, édes, egészséges

2019. 07. 10.

Krémes, édes, egészséges

Itt a jó idő, amit nagyon vártunk, bár most kissé szeszélyes, azért bőven kijut a napsütésből is. A D vitamin és a sok fény kedvez a hangulatnak, tested könnyed finomságokra vágyik. Készíts olyan ételeket, amelyek nem nehezítenek el, táplálóak és mégis finomak.

 

Tévedés azt hinni, hogy egy robotgép csak keverésre és dagasztásra alkalmas. Az ANKARSRUM profi segítség valamennyi „nemszeretem”, „mumus” konyhai művelethez. Íme heti tippünk ANKA foglalkoztatására! Nagyanyáink gyümölcsleveseiben rusztikusan, darabolva voltak fellelhetőek a hozzávalók, már azonban divatossá váltak az egyszerűen elkészíthető, változatos és megunhatatlan krémlevesek.

Tudtad például, hogy a zöldségszeletelő fejrész pürésítésre is alkalmas?

Vegyél bármilyen gyümölcsöt, friss citrusokat, dinnyét, vagy epret, egy finom krémleves könnyen és gyorsan elkészíthető bármiből, amit a zöldségesnél kapsz.

Hogy mi kell hozzá? Alapvetően víz, tejszín, tej, vagy joghurt a krémesítéshez és bármilyen gyümölcs. Használhatsz cukrot, vagy vaníliaaromát is plusz ízesítésként, ha pedig fellőtteknek készíted, némi likőrrel is feldobhatod. Fontos, hogy az ízek passzoljanak és kiegészítsék egymást.

Gyermekbarát a leves akkor, ha a színe is megfelelő, a zöld levessel kevesebb, a pirosakkal, rózsaszínekkel garantáltabb sikerre számíthatsz. Ehhez némi szörpöt, vagy pudingot is hívhatsz segítségül. Ha a kész tányért némi keksszel, vagy akár pörkölt mandulával, de még jobb, ha tejszínhabbal díszítve tálalod, őszinte lesz a mosoly a legkisebbek arcán is.

A tökéletes tejszínhabot is állítsd elő házilag, ehhez nem kell más, mint az alapgépben található, szuper habverő. Az ANKARSRUM tippek Titanillától videó sorozatunkban EBBEN A VIDEÓBAN mutatja be konyhatündérünk, hogy pár perc alatt milyen tökéletes tejszínhabot készíthetsz.

Amennyiben egészségtudatosan étkezel, készítheted növényi (rizs, kókusz, mandula) tejből, joghurtból, vagy tejszínből, cukorpótlónak pedig Eritrittel, Xilittel, vagy nyírfacukorral is megbolondíthatod.

Ha paleo étrendet fogytatsz, akkor is jusson eszedbe a különfélek pirított magvak részórása a levesre, mely az édes ízt remekül ellensúlyozza a maga sósságával.

Tarts velünk a jövő héten is, amikor további ANKA Tipekkel várunk!