gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Légy résen, a prés készen!

2019. 07. 24.

Légy résen, a prés készen!

Mai tartósítószerektől, ízfokozóktól, színezékektől, E komponensektől hemzsegő világunkban újra értelmet nyernek az otthon készített nyári finomságok, melyek télen is fogyaszthatóak és az adott évszak vitaminokban gazdag, természetes csodái táplálhatják a család szervezetét, megőrizve annak egészséges szerkezetét.

A boltban kapható, 100%-os gyümölcslevek általában pasztörizálás után kerülnek a dobozba, így hosszabb lejárati idő érhető el. Azzal, hogy a levet 60 és 90 fok közé hevítik, az enzim- és vitamintartalom sérül. Amennyiben dzsúsz koncentárumot készítenek, azt vízzel hígítják fel, de mivel a folyamat során a tápanyagok jelentős része elvész, marad a szinte tömény cukor.

Az otthoni verzió tehát sokkal finomabb, egészségesebb és táplálóbb, ráadásul remek családi program lehet, mellyel a gyerekeknek is bemutathatod, hogyan készül el a nedű. Ha együtt készíted el velük, szívesebben megisszták, hiszen a közös munka gyümölcse itt valóban, szó szerint értendő.

 

Legnépszerűbb levek

 

Dinnye

Igen jól olvasod! Tombol a dinnyeszezon. Nyár közben csak bele kell dobálnunk a felkockázott érett dinnyehúst és már ihatjuk is. Külön jó ez például a már túlérett „lőrinces” dinnye hasznosításához is!

Alma

Minden évszakban kapható, van zöld, pink, savanyú és édes, a belőle nyert lé azonban citrommal, picike cukorral, de akár természetes édesítőszerrel is feljavítható. Fahéjjal és őrölt szegfűszeggel különleges utóízt adhatsz neki.

Körte

Turmixolva egy kis gyömbérrel fenséges afrodiziákum, emellett energiát adó vitaminbomba.

Narancs

Örök klasszikus, az igazi C-vitamin bomba, amely ősztől fogyasztva remek pajzs a testnek a kórokozók ellen.

Eper, málna, bogyós gyümölcsök

Kiválóan passzolnak a hűsítő, üde citromfűvel, mellyel összedolgozva és jól lehűtve egy extra energiát adó itóka fogyasztható. 

A KITCHENAID Gyümölcs és Zöldséglé Prés – Juicer kiválóan alkalmas különböző gyümölcs vagy zöldséglé gyártására, a péptől az egészen sűrű levekig (gyümölcs/zöldséglé vagy öntetek/lekvárok).

Az első osztályú végtermék elérésében a 3 különböző sűrűségű szűrőszita és az alacsony fordulatszámú préselő technológia segít.

A készülék extra széles betöltő garattal (6,5 x 4 cm) rendelkezik, prémium minőségű fémöntvény konstrukcióban készül. Alkalmas gránátalma lé és búzafű lé készítésére is! BPA mentes műanyag léfelfogó tál fedővel és péptartállyal, valamint 3 darab szitával és az ezek tárolására alkalmas dobozzal szállítjuk.

Mosogatógépben is mosható, minden további részlett ITT olvasható!