Lélekmelengető kontyalávaló
2020. 11. 04.
Beköszöntött a november, vele együtt pedig napról napra közelebb kerülünk Karácsonyhoz. Az ünnepi készületet egy egyszerű és ízletes itallal kezdjük.
Készítsd el a tojáslikőrt, amely frissen is ízletes, még jobb azonban, ha néhány napot a hűtőben hagyod, így csodásan összeállnak majd az ízek. Fogyasztható melegen és hidegen is!
Receptünk az ANKARSRUM receptkönyvből való.
Hozzávalók:
4 tojás sárgája
250 ml tejszín
1½ dl cukor
350 ml tej
100 ml borpárlat, bourbon vagy sötét rum
½ teáskanál őrölt szerecsendió
1/4 teáskanál őrölt fahéj
Kövesd ezeket a lépéseket:
• Szereld össze ANKÁT a turmixgéppel.
• Öntsd a tojássárgáját és a tejszínt a turmixgépbe és keverd közepes sebességgel, körülbelül 30 másodpercig.
• Add hozzá a cukrot és a fűszereket, majd keverd még fél percig.
• Öntsd bele még a választott alkoholt, a tejet, a fűszereket és keverd nagy sebességgel, körülbelül 15 másodpercig.
• Tedd rá a fedelet és helyezd a hűtőszekrénybe.
• A hozzávalók kissé különválhatnak a hűtés során, ezért tálalás előtt keverd újra össze.
• Kínáld frissen reszelt szerecsendióval!
ANKA TIPP:
Kis masnis üvegben kiváló gasztro ajándék!
Próbáld ki Te is!