gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Lobbantsd lángra, karamellizálj mára!

2019. 07. 09.

Lobbantsd lángra, karamellizálj mára!

Karamell akkor keletkezik, amikor a cukrot 170 fokra felhevítjük, ezt követően elolvad, elveszíti víztartalmát és egy édes, kemény, barnás rétegű felületet képez.

Minél tovább tart a folyamat, annál keményebb és sötétebb színű végeredményt kapsz.

A professzionális karamellizálás könnyedén és biztonságosan elérhető SZAKÁCSFÁKLYA segítségével. A karamell szó a latin eredetű Cannamella (cukorsüveg) szóból származik, története az 1650-es évek Amerikájáig vezet vissza. Szerették íze, gyors és egyszerű előállítása, de hosszú eltarthatósága miatt is.

Nemcsak édességekben használatos, de kitűnő snack is tálalható a juharszirupból készített karamellizált répa készítésével. Isteni íze van az ezzel az eljárással készített diónak is, de a hagymalekvárhoz is íly módon elkészített barnacukor kell. Az íz pedig minden esetben leírhatatlan, így nem is próbálkozunk vele, inkább próbáld ki!

A karamell természetesen az édességeknél, desszerteknél játszik fontosabb szerepet, a tortadíszítés egyik alapja, gondolj csak a dobos tortára, bár létezik sós változata is, mely kevésbé ismert. A Horatech profi SZAKÁCSFÁKLYÁT mindennapos használatra javasoljuk flambírozáshoz, pörköléshez, karamellizáláshoz.

Állítható lángja van, így erősségét Te szabályozod! Biztonsági zárja védelmet, ergonomikus kialakítása kényelmet, stabil talprésze pedig egyszerű tárolást biztosít. Üres állapotban szállítjuk, öngyújtó töltőgázzal lehet feltölteni vagy feltöltetni!