gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Luxus latte mézeskaláccsal

2020. 11. 18.

Luxus latte mézeskaláccsal

 

A téli időszaknak is van egyfajta különleges illat és aromavilága. A narancs, a fahéj, illetve a gyömbér fanyar illatait megédesíti a mézeskalács fűszeres bukéja. Most, az ünnep közeledtével készítsünk el együtt egy mézeskalács lattét, mely igazi luxus kávékreáció, az igazán különleges napokra.

Hozzávalók:

500 ml erős, szemes kávé

250 ml tej

3 darab mézeskalács

15 gramm barna cukor

2.5 gramm őrölt fahéj

1-2 csipet Cayenne bors

 

A tetejére :

100 ml tejszín

2 darab mézeskalács

 

Készítsük lépésről lépésre!

 

• Állítsa össze ANKÁT a gabonaőrlő és mákdaráló fejrésszel, melyet ITT tudsz megrendelni.

Daráld le egyszerűen kávébabot és főzz belőle egy erős kávét!

• Melegítsd fel a tejet.

• Szered össze ANKARSRUMOT a turmixgéppel. Nézd meg, milyen szuperül működik!

• Keverd össze először a mézeskalácsokat, a cukrot és a fűszereket.

• Add hozzá forró kávét, illetve a tejet, majd keverd össze és adagold két csészébe vagy pohárba.

• Szereld össze ANKÁT a 3,5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, mely az ALAPKÉSZLET része. Nézd meg ITT és ITT, hogy mit tartalmaz a kezdődoboz!

• Verd fel kemény habbá a tejszínt, majd óvatosan keverd hozzá az összetört mézeskalács sütiket.

 

ANKA TIPP:

Szórj a tetejére a tejszínre mézeskalács morzsákat!