Luxus latte mézeskaláccsal
2020. 11. 18.
A téli időszaknak is van egyfajta különleges illat és aromavilága. A narancs, a fahéj, illetve a gyömbér fanyar illatait megédesíti a mézeskalács fűszeres bukéja. Most, az ünnep közeledtével készítsünk el együtt egy mézeskalács lattét, mely igazi luxus kávékreáció, az igazán különleges napokra.
Hozzávalók:
500 ml erős, szemes kávé
250 ml tej
3 darab mézeskalács
15 gramm barna cukor
2.5 gramm őrölt fahéj
1-2 csipet Cayenne bors
A tetejére :
100 ml tejszín
2 darab mézeskalács
Készítsük lépésről lépésre!
• Állítsa össze ANKÁT a gabonaőrlő és mákdaráló fejrésszel, melyet ITT tudsz megrendelni.
• Daráld le egyszerűen kávébabot és főzz belőle egy erős kávét!
• Melegítsd fel a tejet.
• Szered össze ANKARSRUMOT a turmixgéppel. Nézd meg, milyen szuperül működik!
• Keverd össze először a mézeskalácsokat, a cukrot és a fűszereket.
• Add hozzá forró kávét, illetve a tejet, majd keverd össze és adagold két csészébe vagy pohárba.
• Szereld össze ANKÁT a 3,5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, mely az ALAPKÉSZLET része. Nézd meg ITT és ITT, hogy mit tartalmaz a kezdődoboz!
• Verd fel kemény habbá a tejszínt, majd óvatosan keverd hozzá az összetört mézeskalács sütiket.