gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Málnás zsemlecsoda

2021. 07. 21.

Málnás zsemlecsoda

Hagyományos zsemle helyett legyen ma valami különleges! A megszokott péksüteményt a héten málnával dobjuk fel. Készíts egyszerre akár 100 zsemlét az Ankarsrum robotgép segítségével tisztán, kihasználva a gépi dagasztás minden kényelmét.

Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Hozzávalók a tésztához:

1800 ml zabtej

150 gramm élesztő

400 gramm cukor

45 gramm őrölt kardamom

20 gramm só

2500 gramm liszt (+ szükség esetén még több)

350 gramm laktózmentes puha vaj / margarin

800 gramm laktózmentes túró a töltelékhez feltöltése (helyettesíhető Alpro, vagy a vaníliás görög joghurttal)

100 gramm cukor

5 gramm vanília aroma (ha nem vanília ízű túrót, vagy joghurtot használsz)

800 gramm málna (fagyasztott vagy friss)

kb. 300 ml juharszirup a zsemlék lekenéséhez

Málnás zsemlecsoda lépésről lépésre

• Állítsd össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta, valamint a dagasztóhengerrel, melyek az alapkészlet részei. Nézd meg EBBEN A VIDEÓBAN, hogy miket rejt a kezdő doboz.

• Melegítsd fel a zabtejet kb. 40 ° C-ra.

• Öntsd bele a tálba.

• Morzsold bele az élesztőt a tálba.

• Indítsd el a gépet alacsony sebességgel.

• Tedd bele a kardamont, a sót és cukrot, majd keverd jól össze ezeket az összetevőket ANKA segítségével.

• Adagold hozzá apránként a lisztet.

• Ha hozzáadtad a liszt körülbelül ¾ részét, öntsd hozzá az olvasztott vajat is.

• Tartsd a gépet közepes sebességen és add hozzá a maradék lisztet.

• Nyomd előre és hátra a dagasztókampót,így segítve elő a dagasztást.

• Állítsd be az időzítőt 10 percre.

• Ha lejárt, a kész tésztát oszd három részre. Egy rész maradjon az ANKARSRUM fém tálban, ezt fedd le. Helyezd a másik két részt egy másik tálba és takard le.

• Kelesztd a tésztát meleg helyen 45 - 60 percig.

• Tedd az első adag tésztát egy lisztezett felületre és oszd fel három részre.

• Gyúrd be a részeket tekercs alakúra és oszd fel apró darabokra. Minden darabot formázz gömb alakúvá, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsire. Mi 9 nagy zsemlét sütöttünk egyszerre, de készíthetsz több kisebb zsemlét is.

• Fedd le és hagyd a zsemléket 15 percig kelni.

• A töltelékhez keverd ki a laktózmentes túrót a cukorral.

• Melegítsd elő a sütőt 200 ° C-ra.

• Önts lisztet egy tányér tetejére, márts egy vizespohár alját a lisztbe, és nyomj egy kört középre minden zsemlébe.

• Töltsd meg a közepét 2-3 szem málnával és 1-2 evőkanál túrókeverékkel. A tetejére is tegyél pár szem málnát.

• Kend meg a zsemlék tetejét juharsziruppal.

• Süsd a sütőben 15 percig, vagy amíg a zsemlék aranybarna színűre és szilárd halmazállapotúra sülnek

• Süsd meg fentiek szerint az összes zsemlét.

ANKA tipp:

Ha nehézséget okoz lekötni a gyermekeket a szünidőben, netán több nebulót is vendégül látsz, akkor süssetek közösen málnás zsemléket.