Mennyei mini vegán pizzák
2022. 01. 05.
Varázsolj egy különleges, egyszerű ám nagyszerű vacsit! Ehhez a héten egy szuper, vegán pizza receptet hoztunk, melyhez receptvideós segítséget is adunk, hogy az elkészítése még könnyebben menjen!
Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.
Hozzávalók 10-12 darab mini pizzához
Pizza tészta:
550 g liszt, mely lehet keverve is úgy, hogy a fele durumbúzaliszt, a fele pedig búzaliszt
5 gramm só
5 gramm cukor
11 g száraz élesztő
300-350 ml meleg víz (42 C-ra melegítve)
30 gramm olívaolaj
Szószok és rátétek:
olívaolaj a mini pizzák megkenéséhez
enyhén paradicsomos pizzaszósz
vegán zöld pesto
pácolt cékla szeletek (receptet lásd lent)
friss koktélparadicsom
szárított koktélparadicsom
olajbogyó vegán reszelt sajt
vegán feta sajt
fenyőmag
friss bazsalikom
Pácolt cékla hozzávalói:
1 közepes cékla (kb. 150 g)
30 gramm tamari vagy szójaszósz
15 gramm extra szűz olívaolaj
7.5 gramm citromlé
2.5 gramm juharszirup
2.5 gramm szárított kakukkfű
1,25 gramm paprika
1,25 gramm fokhagymapor
1.25 gramm só
cayenne por vagy más hasonló csípős fűszer ízlés szerint
Céklapác lépésről lépérsre:
• Az ANKARSRUM zöldségszeletelő fejrészével szeleteld fel vékony szeletekre a céklát. Keverd össze a pác összes összetevőjét, majd kóstold meg és ízlés szerint fűszerezd (ha pikánsabbra szeretnéd a szószt, akkor használj több cayenne borsot).
• Helyezd a céklát egy edénybe és borítsd be a páccal úgy, hogy minden szeletet ellepjen. Legalább 60 percig hagyd pácolódni a céklát, közben készítsd el a pizza tésztát.
Pizza tészta lépésről lépésre:
• Szereld össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval és a dagasztó hengerrel, valamint a keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta. Ezek az alapkészlet részei, ismerd meg a doboz tartalmát IDE és IDE kattintva!
• Indítsd el robotgépedet alacsony sebességgel, majd kezdd el adagolni a tálba a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sót, a cukrot és a száraz élesztőt.
• Majd lassan öntsd bele a meleg vizet is a tálba, miközben a tésztahengerrel alacsony sebességgel gyúrja. A tészta dagasztása közben adj hozzá 2 evőkanál olívaolajat is. Ha a tészta túl száraznak tűnik, apránként adj hozzá több vizet és addig gyúrd Ankával, amíg a tészta sima nem lesz. Ez nagyjából 3 percig tart, de a videóban láthatod, milyennek kell lennie!
• Amikor a tészta sima és könnyen elválik a tál odalától, akkor fedd le és hagyd megkelni, körülbelül 60 percig.
• Melegítsd elő a sütőt maximális hőfokon.
• Ha kész a tészta, tedd lisztezett sütőfelületre, majd egyszer forgasd meg és oszd el 10-12 egyenlő részre. Nyomkodd szét a tésztagolyót az ujjaiddal úgy, hogy a tésztát kerek, mini pizza formára simítsd.
• Ha az összes mini pizza tészta elkészült, enyhén kend meg őket vékonyan olívaolajjal majd kezd el ráhalmozni a feltéteket.
ANKA tippek a céklás pizzához:
Paradicsomszósz, fél szárított koktélparadicsom, vegán reszelt sajt, céklaszeletek és egy kis céklás pác. Amikor a pizza megsült, tehetsz rá morzsolt vegán fetasajtot, fenyőmagot és friss bazsalikomot.
ANKA tippek a tripla paradicsomos pizzához:
Paradicsomszósz, vegán zöld pesto, szárított koktélparadicsom, vegán reszelt sajt és friss félbevágott koktélparadicsom. Amikor a pizzák megsültek, szórj rájuk fenyőmagot és friss bazsalikomot • Süsd meg a pizzákat a sütőben 1-3 alkalommal 2-3 percig. Ügyelj rájuk, nehogy megégjenek.