Mézeskalácsos sajttorta áfonyával
2020. 11. 25.
Ahogy hűvösödnek a nappalok és korán leszáll az esti sötétség, úgy kapunk kedvet a konyhában való SÜTténykedésre. Engedd, hogy otthonodat is betöltse a frissen készített sütemény karácsonyváró illata! Csábítsd el családod a gyönyörű és finom sajttorta fanyar, áfonyás ízével!
Lássunk hozzá!
Hozzávalók a kekszes alaphoz:
125 gramm mézeskalács
125 gramm korpás natúr keksz
100 gramm olvasztott vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
600 gramm natúr krémsajt (pl. Mascarpone)
397 gramm sűrített tej
4 tojás
1 citrom
15 gramm vaníliáscukor
Hozzávalók a díszítéshez:
2 darab zselatinlevél
200 ml vörösáfonyalé
200 gramm fagyasztott áfonya
Süssük lépésről lépésre!
• Szereld össze Ankát a 3,5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral. Ezek az ALAPKÉSZLET részei, nézd meg ITT, hogy mi minden van a dobozban!
• Tedd bele a reszelt mézeskalácsot és a kekszet, amelyet EZZEL A FEJRÉSSZEL készíts el!
• Keverd össze az olvasztott vajjal, és nyomkodd bele egy kivehető alljú, kb. 24 cm-es sütőformába.
• Süsd 170 ° C-on kb. 6-8 percig a torta kekszes alapját.
• Vedd ki a sütőből és tekerd le a sütő hőmérsékletét 150 ° C-ra.
• Reszeld le a citrom héját és facsarj ki belőle kb. 2 evőkanál levet. A citromfacsaráshoz EZT A FEJRÉSZET ajánljuk.
• Szereld össze ANKARSRUMOT a 3,5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral. Nézd meg ITT, hogy mit rejt a doboz!
• A krémsajtot lassan keverd ki, majd add hozzá a sűrített tejet, a citromlevet és a lereszelt héjat.
• Add hozzá egyenként a tojásokat és keverd össze sima tésztává robotgéped segítségével.
• A kész tölteléket öntsd rá a kekszes alapra és tedd a sütőbe 150 ° C-ra.
• Süsd kb. 30-40 percig.
• Sütés után hűtsd le a kész tortát.
• Kb. 5 percre tedd bele a zselatinleveleket hideg vízbe.
• Melegíts fel 100 ml vörös áfonya levet.
• Préseld ki a zselatinleveleket és hagyd őket felolvadni a forró vörösáfonyalében.
• Ezután add hozzá a maradék áfonyalevet és a fagyasztott vörösáfonyát.
• Öntsd rá a teljesen kihűlt sajttorta tetejére, mielőtt megszilárdulna.
• Mielőtt kiszeded a formából, hagyd, hogy a sajttorta egy éjszakán át, vagy legalább 3 órát álljon a hűtőben.