Mini bagett
2020. 05. 06.
A svédek szeretnek sütni, házilag készített péksüteményeket fogyasztani. Ezek előállítása sokszor eltér az itthon megszokottól, de éppen ezért különlegesek, hiszen ízviláguk egy másik ország kultúrájába, gasztronómiájába ad betekintést.
Frissen sült, házi, mini bagett
Hozzávalók 12 darabhoz:
25 g élesztő
600 ml tej
48 g olaj
3 teáskanál só
1 teáskanál cukor
180 g durumliszt
600 g búzaliszt
Kövesd ezeket a lépéseket
1. nap
1) Szereld össze ANKARSRUMOT az acél tállal, a tésztahengerrel, melyek az alapszett részei.
2) Morzsold bele az élesztőt hideg tejbe.
3) Add hozzá az olajat, a sót, a cukrot, valamint a durum- és búzalisztet. A tésztát tíz percig dolgozd a robotgéppel, közepes sebességgel.
4) Helyezd az acéltál tetejére a fedelet és tedd be egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
2. nap
1) Boríts be egy sütőtálcát, vagy tepsit sütőpapírral.
2) Tedd a tésztát a kilisztezett deszkára, majd oszd fel két egyenlő részre és nyújtsd ki egy hosszúságúra. Vágd fel a hosszú csíkokat nyolc – nyolc részre és helyezd a sütőtálcára, vagy a tepsire.
3) Hagyd 30 percig pihenni, emelkedni. Melegítsd elő a sütőt 225 ° C-ra.
4) Süsd a kenyereket a sütő közepén 10–12 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Tálalás előtt hagyd őket egy kicsit lehűlni.
ANKA TIPP:
Gyermekeknek mogyorókrémmel, vagy lekvárral, felnőtteknek friss sonkával, sajttal, vajkrémmel tökéletes reggelire, de grill ételek mellé is jó szívvel ajánljuk!