gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Mit főzzünk otthon koronavírus idején?

2020. 03. 12.

Mit főzzünk otthon koronavírus idején?

Attól függ, mi van a konyhában!

Ahogy az mára közismertté vált, a koronavírus miatt a kormány vészhelyzetet hirdetett, és ha ez még nem is jelent kijárási tilalmat, de egy sor intézményt bezártak, a nagyobb rendezvényeket betiltották és szorgalmazzák az otthoni munkavégzést. Ilyen helyzetben, amikor sokan még a közértbe sem mernek lemenni, jól jöhet pár konyhai tipp, amivel elkerülhetjük a bolti tülekedést. Persze ehhez jó, ha van otthon egy Assistent robotgép, amivel egy egész pékséget és egy kifőzdét is ki tudunk váltani (feltéve, ha otthon megvannak a szükséges hozzávalók). De vajon hogyan? Mutatjuk!

Ha a boltok polcairól lefosztották a tésztát, akkor sem kell kétségbe esnünk! Csak legyen otthon liszt meg tojás, és az Ankarsrum Assistent húsdaráló fejrészéhez kapható tésztakészítő tárcsákkal remek spagettit, makarónit vagy szélesmetéltet lehet készíteni házilag. Ahhoz már csak némi szószra, sonkára, gombára vagy pestóra lesz szükség - no meg sajtra! - és máris kész az olaszos menü.

Persze a tészta az egy dolog, de mi a helyzet más alapvető élelmiszerekkel, a pékárukkal és péksüteményekkel?

Ha például friss kenyeret vagy kalácsot szeretnénk készíteni házilag, keresve sem találhatunk jobb segédeszközt az Ankarsrumnál! A szerkezet a tésztadagasztás nehéz és fáradtságos munkáját elvégzi helyettünk, méghozzá olyan profizmussal, hogy a végén egy tökéletes állagú, omlós tésztát kapunk (ahogy azt tesztünk is bizonyítja). Innentől már csak az arányokra és az ízesítésre kell odafigyelni, illetve arra, hogy ne faljuk magunkat degeszre a friss, finom kenyerünkkel.

Ha már van kenyerünk és főételünk, nem árt valami desszert, csak hogy édesebb legyen a bezártság. Ebben is segít az Ankarsrum, méghozzá a húsdaráló egyik kiegészítőjeként kapható sütinyomó fejrész révén, amivel mindenféle süteménytésztákat lehet a spagetti- és makaróninyomóhoz hasonló elven készíteni. Néhány mozdulat és kész a formázott száraz süti vagy keksz, így még teljesebb lesz az otthoni menüsor.

De ha már az édességeknél tartunk, és szeretjük a diós finomságokat - mondjuk a bejglit vagy a zserbót, netán a flódnit - akkor is kéznél van az Ankarsrum extra szettje. Kapható ugyanis reszelő fejrész is hozzá, amivel kekszcsokoládét, burgonyát vagy akár diót is lehet darálni – de ugyanígy alkalmas a keményebb sajtok, például a parmezán reszelésére is, vagyis a korábban már említett tésztaételek mellé szintén nagyon hasznos (és ízletes!) segédeszköz.

Akinek ezzel meghoztuk a kedvét egy kis otthonülős főzőcskézéshez, illetve aki szeretne alaposabban felkészülni az ínségesebb időkre, annak jó szívvel ajánljuk az Ankarsrum Assistent robotgépet és kiegészítőit!