Mogyorós biscotti
2018. 12. 03.
Bármilyen forró ital tökéletes kiegészítője
Hozzávalók, kb. 32 darabhoz:
• 150 g sózott vaj
• 120 g nádcukor
• 90 g kristály cukor
• 3 tojás
• 1/2 teáskanál vanília por
• 360 g liszt
• 1,5 teáskanál sütőpor
• 0,5 g sáfrány
• 130 g mogyoró
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
2. Összeállítjuk az Assistentet a habverő tállal és fejrésszel.
3. A puha vajat és a cukor nagy részét összekeverjük a géppel.
4. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
5. Egy kis tálban a maradék cukorral kikeverjük a sáfrányt.
6. Összekeverjük a száraz hozzávalókat egy külön edényben: a lisztet, a vanília port, a sáfrányt, a sütőport, majd a vajas keverékhez adjuk.
7. Kívánt finomságúra törjük a mogyorót és a többihez adjuk.
8. A tésztát lisztezett felületen három egyforma részre osztjuk. Mindegyiket henger alakúra nyújtjuk, a tepsivel azonos hosszúságúra. Mindhárom adag tésztát sütőpapírral fedett sütő lemezre fektetjük.
9. A sütő hőmérsékletét levesszük 175°C-ra és a biscottit 20 percig sütjük.
10. Ismét csökkentjük a hőmérsékletet, most 100°C-ra. Kivesszük a biscottit, és kb. 1,5 cm vastag szeletkre vágjuk. A vágott felükkel felfelé visszatesszük a sütőpapírra. Addig sütjük, amíg ki nem száradnak, kb. 30-60 percig.