Morzsás zsemlepogácsa
2021. 08. 18.
Különleges csemegét kínálunk erre a hétre, mely a kelt tészta könnyedsége mellett mesés ízharmónikákkal csiklandozza az ízlelőbimbókat. Kiválóan alkalmas vendégvárónak, reggeli péksüteménynek, vagy sós nassolnivalónak is.
Receptünk az ANKARSRUM receptkönyvből való, elkészítése pedig tiszta és egyszerű akkor, ha van ANKARSRUM robotgéped!
Hozzávalók:
50 gramm élesztő
500 ml víz
15 gramm méz
30 gramm sambal olek (chili paszta)
5 gramm só
100 ml olaj
720-780 gramm liszt, lehetőség szerint 00 típusú pizzaliszt
150 gramm reszelt sajt, melyet ezzel a fejrésszel készíts elő
Morzsás zsemlepogácsa lépésről lépésre:
1. Állítsd össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta, valamint a dagasztóhengerrel, melyek az alapkészlet részei. Nézd meg EBBEN A VIDEÓBAN, hogy miket rejt a kezdő doboz.
2 Morzsold össze az élesztőt a rozsdamentes acél keverőtálba, és adj hozzá langyos, körülbelül 37 ° C vizet.
3. Add hozzá a mézet, az olajat, a chili pasztát és a sót.
4. Indítsd el ANKÁT, és adj hozzá a keverékhez körülbelül 480 gramm lisztet. Hagyd a gépet közepes sebességgel dagasztani, körülbelül 8 percig,
5. Ezután fokozatosan add hozzá a többi lisztet és dagaszd addig, amíg sima tésztát nem kapsz. A tésztát nagy sebességgel 3-4 percig dolgozd a robotgéppel, majd kapcsold ki és tedd rá a tálra a fedelét.
6. Keleszd körülbelül 1 órán keresztül.
7. Állítsd a sütőt 250 ° C -ra.
8. Fordítsd a tésztát lisztezett felületre.
9. Oszd el kb. 20 részre és formázz kerek golyókat a tésztából, majd tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
10. A tetejére önts egy kevés vizet és szórd rá a reszelt sajtot.
11. Keleszd a tepsiben még 25 percig, majd süsd körülbelül 10 -12 percig.
12. Hagyd kihűlni és tálald büszkén!