gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

„Napi egy alma - az orvost távol tartja".

2019. 09. 18.

„Napi egy alma - az orvost távol tartja".

 

 

Itt az ideje, hogy előkészítsd a szezon mosolygós, piros gyümölcsét egy csodás PÜRÉBEN, mely a körtével egyesülve édes, pikáns ízélményt ad az őszi napokon is.

 

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a házi készítésű ízek jobbak és elkészítésük profi segítséggel egyszerű és nagyszerű!

Készítsük el együtt a házi alma és körte pürét, az ANKARSRUM Passzírozó fejrész kiegészítővel.

Öntsd üvegekbe az elkészült vitaminbombát, keverd bele a reggeli zabkásádba, kend pirítósra, használd süteménybe, palacsintára, kínáld sült húsok mellé, vagy csak egyél meg napi egy kanállal belőle.

Amennyiben ehető, házi készítésű ajándékot adnál, vinnél, akár Karácsonyra készülve is tökéletes gasztro ajándék tippet adunk most Neked.

 

Lássunk neki!

 

HOZZÁVALÓK:

½ kg alma

½ kg körte

fele annyi cukor, amennyi súlya majd a pürének lesz, de érdemes kóstolni, ízlés szerint cukrozni. Adott esetben cukormentesen, vagy akár eritrittel, illetve bármilyen édesítőszerrel is elkészíthető, diabetikus, egészségesebb változatban is!

Nézzük lépésről lépésre:

1. Állítsd a sütőt 200 ° C-ra. Helyezz sütőpapírt egy sütőlapra.

2. Alaposan mosd meg a körtét és az almát, negyedeld el és vágd le az esetleges sérült részeit.

3. Terítsd a gyümölcsöt a sütőlapra, szórd meg a cukorral, tegyél rá újabb sütőpapírt, hogy fedve legyen és párolódjon.

4. Süsd a sütőben mindaddig, amíg a gyümölcs megpuhul, kb. 15-20 perc alatt megtörténik a csoda.

5. Szereld össze ANKÁDAT a Passzírozó fejrész kiegészítővel.

6. Dolgozd át az összes gyümölcsöt a passzírozón keresztül.

7. Mérd meg a gyümölcskeveréket és öntsd bele egy mélyebb serpenyőbe. Adj hozzá annyi cukrot, vagy cukorpótlót, mint amennyi a püréd súlya (ízlés szerint ajánljuk, hiszen nem minden gyümölcsnek egyforma a cukortartalma), és óvatosan keverd, amíg a cukor fel nem oldódik. Fontos, hogy a pép nem forrhat fel, lassú tűzön, takaréklángon, vagy alacsony fokozaton főzd.

8. Helyezd az üvegekbe és hagyd teljesen kihűlni.

9. Ha azt szeretnéd, hogy a püréd megőrizze élénk színét, adj hozzá aszkorbinsavat (1 csipet / liter).

Az alma minden rostjában és elemében értékes táplálék. A B, és C-vitamint is tartalmaz, folsav, kalcium, magnézium, kálium, valamint kéntartalma is jelentős. Rostanyaga, a pektin kedvezően hat a bélflórára, csökkenti a vér koleszterinszintjét, magas káliumszintje a magas vérnyomásúaknak segíthet az értékek egészséges szinten tartásában.

Készítsd el a pürét kedved szerint és élvezd az ősz ízeit!