gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Nem puding, hanem mousse

2021. 02. 03.

Nem puding, hanem mousse

 

Édes bűnbeesést kívánunk, a szerelem ünnepére!

Ehhez ezt a habkönnyű édességet ajánljuk, mely mennyei örömökkel csábít.

 

Készítsd el Te is ANKARSRUM robotgépeddel ezt a 3 összetevős csokoládé mousse-t, amely tökéletes Valentin napi desszert, illetve az év bármely szakában bevethető. Töltsd fel gyümölcsökkel, bogyókkal vagy dióval; mi ebben a receptben ropogós mogyoródarabokat és fügét használtunk.

Az 1800-as években már létezett ez a francia édesség, melyet sokan a pudinggal említenek egy lapon, holott sokkal több annál! Légies, könnyű, változatos módon elkészíthető, egy dologra azonban nagyon kell figyelni: az összetevők kiváló minőségére. Minél jobb minőségű, 60-70% os étcsokit választasz, annál ízletesebb lesz a végeredmény.

Hozzávalók:

150 gramm kiváló minőségű étcsokoládé

350 ml tejszín

3 tojás

1 evőkanál mogyoró durvára törve

 

Mousse lépésről lépésre:

1. Olvaszd fel a csokoládét, erre mutatunk egy jó trükköt ebben a videóban, majd hagyd kihűlni.

2. Válaszd szét a tojásokat.

3. Szereld össze ANKÁT a 3,5 literes műanyag keverőtállal a habveréshez, krémkeveréshez, illetve a dupla habverő szárral, mely az alapkészlet része. Nézd meg ebben és ebben a videóban, hogy mit rejt a kezdődoboz.

4. A tojásfehérjét addig verd ANKA habverőjével, amíg olyan kemény nem lesz, hogy a tálat fejjel lefelé fordítva sem folyik ki belőle.

5. A tejszínt is verd fel kemény habbá.

6. A tojássárgáját is keverd egyneművé és tedd hozzá a csokoládét.

7. Öntsd bele a tejszínt és keverd simára.

8. Végül add hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.

9. Töltsd bele a kiválasztott poharakba és hagyd néhány órán át hűlni, beteheted a hűtőszekrénybe is.

10. Vágd darabokra a fügét és díszítsd a tetejét néhány diódarabbal.

 

ANKA TIPP:

Készítsd el sós módon, vagy variáld az édes, sós összetevőket. Pl. készíts édes mousse-t, sós mogyoróval díszítve.