gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Őszi kirándulások kreatív elemózsiája

2019. 10. 16.

Őszi kirándulások kreatív elemózsiája

 

 

Elég az unalmas szendvicsekből, készíts valami kreatívat és válassz szabadon tetszőleges tölteléket sós muffinodba, amely az őszi kirándulások kedvelt csemegéje lesz!

 

Hozzávalók 10 darab muffinhoz:

2 tojás

45 g olaj

150 ml joghurt

240 g tönkölybúza liszt

1 evőkanál chia mag

1½ teáskanál só

2 teáskanál sütőpor

 

Töltelék tipp:

150 g sajt

100 g spenót

10– darab 15 fekete olajbogyó

A tetejére szórva: 37 g tökmag

 

Nézzük lépésről lépésre:

• Állítsd a sütőt 200 ° C-ra.

• Tegyél 10 muffin kapszlit a muffin sütő mélyesdéseibe.

• Szereld össze Ankát a keverőtállal és a habverőkkel, amely az alapcsomag része.

• Tedd bele a tojást, az olajat és a joghurtot, majd add hozzá lisztet, a chia-t, a sót és a sütőport. Reszeld le a sajtot, szeleteld fel az olajbogyót, vágd apróra a spenótot és keverd össze az egészet Ankarsrum segítségével.

• Add hozzá a sajtot, az olajbogyót és a spenótot a tésztádhoz, majd keverd át újra.

• Adagold a tésztát a kapszlikba, szórd meg a tetejüket a tökmaggal és süsd a sütő közepén 15-20 percig.

 

 

Tálalás előtt hagyd lehűlni és irány az őszi erdő, az osztálykirándulás, vagy a baráti őszi piknik party!