Őszi kirándulások kreatív elemózsiája
2019. 10. 16.
Elég az unalmas szendvicsekből, készíts valami kreatívat és válassz szabadon tetszőleges tölteléket sós muffinodba, amely az őszi kirándulások kedvelt csemegéje lesz!
Hozzávalók 10 darab muffinhoz:
2 tojás
45 g olaj
150 ml joghurt
240 g tönkölybúza liszt
1 evőkanál chia mag
1½ teáskanál só
2 teáskanál sütőpor
Töltelék tipp:
150 g sajt
100 g spenót
10– darab 15 fekete olajbogyó
A tetejére szórva: 37 g tökmag
Nézzük lépésről lépésre:
• Állítsd a sütőt 200 ° C-ra.
• Tegyél 10 muffin kapszlit a muffin sütő mélyesdéseibe.
• Szereld össze Ankát a keverőtállal és a habverőkkel, amely az alapcsomag része.
• Tedd bele a tojást, az olajat és a joghurtot, majd add hozzá lisztet, a chia-t, a sót és a sütőport. Reszeld le a sajtot, szeleteld fel az olajbogyót, vágd apróra a spenótot és keverd össze az egészet Ankarsrum segítségével.
• Add hozzá a sajtot, az olajbogyót és a spenótot a tésztádhoz, majd keverd át újra.
• Adagold a tésztát a kapszlikba, szórd meg a tetejüket a tökmaggal és süsd a sütő közepén 15-20 percig.
Tálalás előtt hagyd lehűlni és irány az őszi erdő, az osztálykirándulás, vagy a baráti őszi piknik party!