Pálcikás kenyér
2020. 04. 01.
Itt a jó idő, nyakunkon a tavasz, mely rendhagyó, hiszen nagyobb hangsúlyt kapnak az otthoni tevékenységek.
Most még szerencsésebbnek mondhatod magad akkor, ha van kerted, vagy egy nagyobb teraszod, ahol tudsz sütögetni, grillezni. Erre készültünk most kreatív gasztro tippekkel, melyek közül az első a pálcikás kenyér, mely kiválóan alkalmas piknikre és nyílt tűzön sütésre egyaránt. Tálald vajjal, mogyorókrémmel, vagy mézzel. Kínáld húsok mellé, vagy sörkorcsolyaként, sokoldalúan megállja a helyét barbecue szezonban.
Receptünk az ANKARSUM receptkönyvéből való!
Hozzávalók 8 darabhoz:
240 gramm liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
150 ml tej
50 ml étolaj
50 g reszelt sajt
8 darab grillrúd, vagy hurkapálcika
Lássuk lépésről lépésre:
1) Reszeld le a sajtot, ANKA sajtreszelésre is alkalmas fejrésze segítségével.
2) Állítsd össze ANKARSRUMOT a fémtállal, a tésztagyúró fejrésszel és a tésztahengerrel (alapszett része mindkettő, de a fémtál külön is megvásárolható).
3) Tedd bele az összes alapanyagot, indítsd el a robotgépet alacsony sebességgel és hagyd, hogy helyetted ő gyúrja be a tésztát.
4) Ha összeállt, oszd el a tésztát 8 darabra és tekerd őket hosszú darabokra. Ha nincs kedved ezzel kínlódni, egyszerűen told át a lasagna készítésre is alkalmas tésztanyújtó fejrészen és vágd 2 ujjnyi csíkokra.
5) Tekerd a tésztacsíkokat a grillbotok köré.
6) Gillezd meg a botokat faszénen, vagy nyílt tűzön.