gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Pálcikás kenyér

2020. 04. 01.

Pálcikás kenyér

 

 

Itt a jó idő, nyakunkon a tavasz, mely rendhagyó, hiszen nagyobb hangsúlyt kapnak az otthoni tevékenységek.

Most még szerencsésebbnek mondhatod magad akkor, ha van kerted, vagy egy nagyobb teraszod, ahol tudsz sütögetni, grillezni. Erre készültünk most kreatív gasztro tippekkel, melyek közül az első a pálcikás kenyér, mely kiválóan alkalmas piknikre és nyílt tűzön sütésre egyaránt. Tálald vajjal, mogyorókrémmel, vagy mézzel. Kínáld húsok mellé, vagy sörkorcsolyaként, sokoldalúan megállja a helyét barbecue szezonban.

Receptünk az ANKARSUM receptkönyvéből való!

 

Hozzávalók 8 darabhoz:

 

240 gramm liszt

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál só

150 ml tej

50 ml étolaj

50 g reszelt sajt

8 darab grillrúd, vagy hurkapálcika

 

Lássuk lépésről lépésre:

1) Reszeld le a sajtot, ANKA sajtreszelésre is alkalmas fejrésze segítségével.

2) Állítsd össze ANKARSRUMOTfémtállal, a tésztagyúró fejrésszel és a tésztahengerrel (alapszett része mindkettő, de a fémtál külön is megvásárolható).

3) Tedd bele az összes alapanyagot, indítsd el a robotgépet alacsony sebességgel és hagyd, hogy helyetted ő gyúrja be a tésztát.

4) Ha összeállt, oszd el a tésztát 8 darabra és tekerd őket hosszú darabokra. Ha nincs kedved ezzel kínlódni, egyszerűen told át a lasagna készítésre is alkalmas tésztanyújtó fejrészen és vágd 2 ujjnyi csíkokra.

5) Tekerd a tésztacsíkokat a grillbotok köré.

6) Gillezd meg a botokat faszénen, vagy nyílt tűzön.

 

ANKATipp! Készítsd elő a pálcákat, majd tedd be őket a fagyasztóba, végső fogyasztásig, így ha indul a grillezés, csak elő kell venni.