gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Panna cottás minisüti

2021. 06. 16.

Panna cottás minisüti

A tortácskák, cupcake-ek, mini desszertek korát éljük, hiszen gusztusosak, könnyen tálalhatóak és roppant szemrevalóak. Mai kedvencünk a nyár miniatűr csodája bodzavirággal, panna cottával, eper kompóttal és lime-al készül, alapja pedig a jól felvert tejszín, melyhez tökéletes segítség az ANKARSRUM robotgép.

Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Hozzávalók a bodzavirág panna cottához:

3,5 zselatin levél 

400 ml tejszín

200 ml bodzavirág szörp, higítás nélkül 

45 gramm cukor   

Hozzávalók az eper kompóthoz:

500 gramm friss eper (ha mirelitet használsz, akkor kiolvasztva) 

2.5 gramm vaníliarúd kikapart része

45 gramm cukor 

1 lime leve

Hozzávalók a svájci tekercsalaphoz:

3 tojás 

180 gramm cukor 

12 gramm liszt 

10 gramm sütőpor

50 ml tej 

Hozzávalók - limecukorhoz:

2 darab lime

30 gramm cukor

Hozzávalók a dekorációhoz:

300 ml tejszín 

Friss eper, vagy más friss bogyós gyümölcs

Panna cotta lépésről lépésre:

• Tedd a zselatinleveleket kb. 5 percre hideg vízbe. 

• Forrald fel a tejszínt, a bodza szörpöt és a cukrot.

 • Add hozzá a zselatinleveleket és keverd össze, majd öntsd a kívánt formába és tedd be a hűtőszekrénybe, legalább 4 órára. A panna cotta-nak teljesen szilárdnak kell lennie. 

Eperkompót lépésről-lépésre: 

• Tedd bele az epret, a vaníliát, a cukrot és lime levet egy fazékba. 

•  Főzd közepes lángon, amíg eper megpuhul, körülbelül 10-15 percig. 

• Szűrd le egy tálba és hagyd teljesen kihűlni. 

Svájci tortaalalap lépésről lépésre:

• Melegítsd elő a sütőt 250 ° C- ra.

• Szereld össze ANKARSRUM robiogépedet a 3.5 literes, műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, melyek a kezdőkészlet részei. Ennek pontos tartalmát tekintsd meg ebben a videóban.

• A tojásokat és a cukrot enyhén verd fel. 

• Egy másik edényben keverd össze a száraz hozzávalókat, majd add hozzá a robotgéppel kevert masszához. Öntsd hozzá a tejet is és keverd a habverővel még 1-2 percig. 

• Öntsd a tésztát egy tepsibe, és süsd a sütő közepén körülbelül 5 percig. 

• Hagyd teljesen kihűlni, majd kör alakú sütemény szaggatóval vágj ki belőle teszőleges méretű kör alakokat, ez lesz a tortácskák alapja.

Limecukor paszta lépésről-lépésre:

• Reszeld le a lime héját keverd össze a cukorral. Ezzel a keverékkel szórd meg egy kicsit a svájci tortaalap tetejét. 

Összeállítás lépésről-lépésre:

• Helyezz egy sütőpapírt a tortaalap tetejére és fordítsd úgy, hogy a teteje lefelé nézzen. 

• Kend meg a tortaalapont a kompóttal és tekerd fel a hosszú oldallal indítva a tekerést. Hagyd a tekercset pihenni a hűtőszekrényben.

 • Szerelje össze ANKARSRUM robotgépedet ismét a habverővel.

• Vedd ki a panna cotta-t a hűtőszekrényből, és keverd pár percig, majd tedd be újra a hűtőbe körülbelül 15-30 percre. Ezután töltsd habnyomóba.

• Használd újra a keverőtálat és a habverőket és verd fel a tejszínt, kemény habbá.

• Oszlasd el a tortán kb. 2 cm vastagon. A sütik külső szélére nyomj a habzsákból kis gömböket, a közepére pedig tegyél apróra végott eperszemeket. 

• Ezután tedd rá a másik piskótakört, majd a tetjét díszítsd a panna cottával és az eperrel. 

• A tortácskák tetejét díszítsd a limecukorral, friss eperrel és néhány friss, ehető virággal.

• Tálald az ANKARSRUM cukrász szett segtségével. 

 

ANKA tipp:

Az eperhez kiválóan passzol a friss mentalevél, mellyel szintén feldobhatod a sütiket tálaláskor.