gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Party torta- gigantikus méretben

2020. 01. 22.

Party torta- gigantikus méretben

 

 

Törd meg a tél szürkeségét ezzel a tarkabarka tortával, mely akár egy 50 fős party dísze is lehet!

 

Ez a sütemény 90 cm, és több mint 50 vendég számára elegendő! A legjobb az egészben mégis az, hogy Ankarsrum egyszerre elboldogul az egész tésztamennyiséggel. A málnás panna cotta íz és színorgia igazi luxus élményt nyújt, a habcsókkal és tejszínnel együtt ez lesz a parti csúcspontja. Születésnapra, házassági évfordulóra, sütivásárral, csataptépítőre ajánljuk!

 

Hozzávalók, több, mint 50 személyre!

 

Torta:

200 g szobahőmérsékletű vaj

270 g cukor

10 tojás sárgája

200 g szobahőmérsékletű tej

240 g liszt

4 teáskanál vaníliáscukor

4 teáskanál sütőpor

 

Habcsók:

10 tojásfehérje

450 g cukor

2-3 dl madulapehely

 

Tejszínes-málnás panna cotta: 

300 g fagyasztott málna

2 citrom leve

800 ml tejszín

180 g cukor

1 teáskanál vaníliáscukor

6 zselatinlevél

1 liter tejszín, kevés cukorral ízesítve

 

Díszítéshez:

500 g fagyasztott málna, vagy 2 doboz friss málna

 

Lássuk lépésről lépésre!

 

Málnás panna cotta:

• Helyezd a zselatinleveleket hideg vízbe. Olvaszd le a málnát egy serpenyőben, majd add hozzá a tejszínt, a citromlevet, a vaníliáscukrot és cukrot. Hagyd forrni és párold körülbelül 4 percig.

• Finoman keverd össze és szűrd egy tálba, majd add hozzá a zselatinleveleket és keverd össze. Hűtőszekrényben legalább két órán át, lehetőleg egy éjszakán át hagyd állni őket.

 

Torta: 

• Állítsd a sütőt 140 ° C hőmérsékletre. Vond be a sütőlapokat sütőpapírral.

Keverd ki a szobahőmérsékletű vajat és a cukrot körülbelül 5 percig ANKA segítségével. Ezután egyenként keverd bele a tojássárgáját és végül a tejet.

• Add hozzá a lisztet, a sütőport és a vaníliáscukrot. Helyezd a tésztát a két tányérra, hagyj a szélétől kb. 2-3 cm-t.

Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, add hozzá fokozatosan a cukrot és keverd fel, amíg szilárd és fényes habcsók nem lesz belőle. Szórd a habcsókot a tészta tetejére, és hintsd meg sok mandulapehellyel. Süsd kb. 25-30 percig, amíg a habcsók halványbarna árnyalatúvá válik és habcsók ropogós lesz.

• Tálalás előtt hagyd, hogy a sütemény teljesen lehűljön.

 

Összeszállítás és dekoráció:

Oszd meg a sütemény alapjait középen és tedd a 2 darabot egy tálcára. Töltsd bele a panna cotta-t egy spirálzsákba és oszlasd el a tésztán. Az ízlés szerint ízesített, kikevert tejszínt töltsd habzsákba, és díszítsd ki a sütemény tetejét, majd helyezd a fagyasztott málnát a torta tetejére. Díszítsd menta levéllel, marcipán rózsával és tálald büszkeséggel!