Party torta- gigantikus méretben
2020. 01. 22.
Törd meg a tél szürkeségét ezzel a tarkabarka tortával, mely akár egy 50 fős party dísze is lehet!
Ez a sütemény 90 cm, és több mint 50 vendég számára elegendő! A legjobb az egészben mégis az, hogy Ankarsrum egyszerre elboldogul az egész tésztamennyiséggel. A málnás panna cotta íz és színorgia igazi luxus élményt nyújt, a habcsókkal és tejszínnel együtt ez lesz a parti csúcspontja. Születésnapra, házassági évfordulóra, sütivásárral, csataptépítőre ajánljuk!
Hozzávalók, több, mint 50 személyre!
Torta:
200 g szobahőmérsékletű vaj
270 g cukor
10 tojás sárgája
200 g szobahőmérsékletű tej
240 g liszt
4 teáskanál vaníliáscukor
4 teáskanál sütőpor
Habcsók:
10 tojásfehérje
450 g cukor
2-3 dl madulapehely
Tejszínes-málnás panna cotta:
300 g fagyasztott málna
2 citrom leve
800 ml tejszín
180 g cukor
1 teáskanál vaníliáscukor
6 zselatinlevél
1 liter tejszín, kevés cukorral ízesítve
Díszítéshez:
500 g fagyasztott málna, vagy 2 doboz friss málna
Lássuk lépésről lépésre!
Málnás panna cotta:
• Helyezd a zselatinleveleket hideg vízbe. Olvaszd le a málnát egy serpenyőben, majd add hozzá a tejszínt, a citromlevet, a vaníliáscukrot és cukrot. Hagyd forrni és párold körülbelül 4 percig.
• Finoman keverd össze és szűrd egy tálba, majd add hozzá a zselatinleveleket és keverd össze. Hűtőszekrényben legalább két órán át, lehetőleg egy éjszakán át hagyd állni őket.
Torta:
• Állítsd a sütőt 140 ° C hőmérsékletre. Vond be a sütőlapokat sütőpapírral.
• Keverd ki a szobahőmérsékletű vajat és a cukrot körülbelül 5 percig ANKA segítségével. Ezután egyenként keverd bele a tojássárgáját és végül a tejet.
• Add hozzá a lisztet, a sütőport és a vaníliáscukrot. Helyezd a tésztát a két tányérra, hagyj a szélétől kb. 2-3 cm-t.
• Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, add hozzá fokozatosan a cukrot és keverd fel, amíg szilárd és fényes habcsók nem lesz belőle. Szórd a habcsókot a tészta tetejére, és hintsd meg sok mandulapehellyel. Süsd kb. 25-30 percig, amíg a habcsók halványbarna árnyalatúvá válik és habcsók ropogós lesz.
• Tálalás előtt hagyd, hogy a sütemény teljesen lehűljön.
Összeszállítás és dekoráció:
Oszd meg a sütemény alapjait középen és tedd a 2 darabot egy tálcára. Töltsd bele a panna cotta-t egy spirálzsákba és oszlasd el a tésztán. Az ízlés szerint ízesített, kikevert tejszínt töltsd habzsákba, és díszítsd ki a sütemény tetejét, majd helyezd a fagyasztott málnát a torta tetejére. Díszítsd menta levéllel, marcipán rózsával és tálald büszkeséggel!