gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Pizza bianco

2019. 01. 28.

Pizza bianco

Hozzávalók a tésztához, 4 főre

• 25 g friss élesztő
• 500 ml víz
• 1 evőkanál olivaolaj
• 1/2 evőkanál só
• 1 teáskanál méz
• 600 g liszt
• olivaolaj és liszt a formázáshoz
 

Feltét

• 200 ml tejföl (ízlés szerint több is lehet)
• 1 gerezd fokhagyma
• fekete bors és só ízlés szerint
• 1/2 cukkíni
• 1 fej vöröshagyma
• 125 g mozzarella
• 100 g rukkola
 

 

 

Elkészítés

1. Összeállítjuk az Assistentet a dagasztó üsttel, a lehúzó spatulával és a dagasztó hengerrel.
2. Egy kis edényben kb. 37°C-ra melegítjük a vizet.
3. Az üstbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a vizet, a dagasztó hengert beállítjuk, hogy hozzáérjen az üst falához és kis fokozaton elindítjuk a gépet.
4. Amikor az élesztő feloldódott, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sót és a mézet, továbbra is alacsony fokozaton járatva a gépet, amíg a hozzávalók el nem keverednek.
5. A dagasztó hengert kb. 2-4 cm-re állítjuk az edény falától, közepesre állítjuk a sebességet és az időzítőt beállítva 5 percig dagasztjuk a tésztát.
6. Megkenjük a tésztát egy kevés olajjal és kb. 60 percig hagyjuk kelni a fedővel letakart üstben.
7. A fokhagymát lepasszírozzuk és kikeverjük a tejföllel, sóval, borssal.
8. A hagymát és a cukkínit felszeleteljük - az Assistent zöldségszeletelő fejrésszel pillanatok alatt megvan.
9. A mozzarellát lereszeljük.
10. A sütőt előmelegítjük 230°C-ra és egy sütőlapot vagy tepsit bekészítünk a sütőtér közepére.
11. A tésztát két részre osztjuk, mindkettőt megformázzuk és sütőpapírra rakjuk.
12. A pizzákat megkenjük a tejföllel, majd a többi feltétet is hozzáadjuk.
13. A pizzákat a meleg tepsire rakjuk és kb. 15-20 percig sütjük.
14. Az elkészült pizzák szélét megkenjük olajjal, rukkolával tálaljuk.