gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Pizzakemence a tökéletes pizzához

2024. 06. 10.

Pizzakemence a tökéletes pizzához

Pizzakemence a tökéletes pizzához

Ha igazán autentikus pizzával szeretnéd becsábítani a vendégeket, KÖTELEZŐ profi pizzakemencében készítened a pizzát.

A pizzasütő kemencék teszik ugyanis lehetővé, hogy valódi PRÉMIUM minőségű, akár az olasz pizzakészítőket is megszégyenítő pizzák készüljenek. (Jó, ez a megszégyenítés talán túlzás, de a nyomukba érhetsz, az biztos!)

Minek köszönhető, hogy a kemencék ilyen lehetőséget adnak a kezedbe?

  • magas hőmérséklet

A pizzakemencék képesek elérni és megtartani azokat a magas hőmérsékleteket (akár 500°C felett is), amelyek szükségesek a gyors és egyenletes pizza sütéshez. Ez a magas hőmérséklet biztosítja, hogy a pizza alja ropogósra süljön, miközben a teteje megfelelően megpirul, anélkül, hogy az alapanyagok túlsülnének.

  • egyenletes hőeloszlás 

A pizzakemencék biztosítják az egyenletes hőeloszlást az egész sütőtérben, ami elengedhetetlen a tökéletes pizza elkészítéséhez. Ez a funkció megakadályozza, hogy a pizza egyes részei nyersek maradjanak vagy éppen túlsüljenek. Az egyenletes hőeloszlás lehetővé teszi, hogy minden egyes szelet tökéletes legyen, függetlenül attól, hogy hol helyezkedik el a kemencében.

 

Mi a különbség a pizzakemence és a hagyományos sütő között?

Felmerülhet a kérdés, hogy egy jó minőségű, hagyományos sütő miért ne tudná helyettesíteni a pizzakemencét.

A válasz röviden: ha igazi, autentikus, Olaszországot megidéző pizzát szeretnél kínálni a vendégeknek, ahhoz a sütő kevés lesz.

Miért?

  • hőmérséklet és sütési idő

A pizzakemence eléri és fenntartja azt a magas hőmérsékletet, amelyre egy sütő sosem lesz képes. Pedig ahhoz, hogy a pizzák tésztája gyorsan és egyenletesen süljön meg, elengedhetetlen a megfelelő hőmérséklet. Arról nem is beszélve, hogy ha gyors egymásutánba kell sütnöd a pizzákat (hiszen özönlenek hozzád a vendégek), akkor nem várhatsz órákig a pizza megsülésére. A magas hőmérséklet lehetővé teszi, hogy a pizza alig néhány perc alatt elkészüljön, ami nemcsak időt takarít meg, hanem energiát is, miközben a pizza íze és textúrája is javul.

  • íz és textúra

A pizzakemence által biztosított egyenletes hőeloszlás és magas hőmérséklet biztosítja, hogy a pizza alapja ropogósra süljön, míg a feltétek frissek és zamatosak maradnak. A gyors sütési folyamat megakadályozza a nedvességvesztést, így a tészta nem szárad ki, hanem kellemesen lágy marad belül, ropogós lesz kívül – sőt a feltétek is megőrzik frissességüket. A hagyományos sütőben sült pizza gyakran megszenvedi az egyenetlen hőeloszlást.

Könnyen belátható, hogy egy pizzakemence mennyire megemelheti a pizzázás élményét. Ha idén nyáron komolyan gondolod a pizzasütést, és mennyei pizzával szeretnéd vonzani a vendégeket magadhoz, akkor érdemes elgondolkodni pizzakemence beszerzésén.

 

Hogyan válassz pizzakemencét?

Azt, hogy pontosan milyen pizzakemencét érdemes választanod, jelentősen befolyásolja az étterem, bár, pizzázó mérete – és a konyha mérete, kialakítása is.

Kisebb helyekre egykamrás pizzakemence is elegendő lehet, ám ahol nagy a vendégtér és/vagy sok a vendég, és egyszerre sok embert kell kiszolgálni pizzával, akkor kétkamrás pizzakemence nélkül nem is érdemes kinyitni.

És ne feledkezz meg az alagútrendszerű pizzakemencékről sem mint opciókról: ha a konyha kialakítása lehetővé teszi, nagyon praktikus lehet “futószalagon” sütni a pizzákat.

Ami nagyon fontos, hogy minőségi kemencét válassz, ami valóban jelentősen megkönnyíti a munkát, és mennyei pizzák készítését teszi lehetővé! Kattints, itt megtalálod, ha ilyet keresel!

Egy szó, mint száz: ha azt szeretnéd, hogy messze földön híressé váljon a pizzájáról az éttermed, ne habozz pizzakemencét beszerezni! És ha már csinálod, csináld profin: a pizzasütéshez szükséges kiegészítőkről se feledkezz meg!


Kapcsolódó termékeink