gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Répatorta másként

2019. 02. 28.

Répatorta másként

Hozzávalók a tésztához:

• 3 db tojás
• 135 g cukor
• 2 evőkanál tej
• 120 g liszt
• 2 teáskanál fahéj
• 0,5 teáskanál őrölt gyömbér
• 150 g sárgarépa, lereszelve
• 1,5 teáskanál sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:

• 50 g szobahőmérsékletű vaj
• 200 g sajtrém
• 60 g porcukor
• 2 teáskanál vaníliáscukor
• 25 g olvasztott vaj és cukor

 

 

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 250°C-ra.
2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és megkenjük az olvasztott vajjal.
3. Az Assistentet összeállítjuk a habverő fejrésszel.
4. A tojásokat és a cukrot magas fokozaton addig keverjük, amíg könnyű állagú habot kapunk. 
5. Alacsony fokozaton tovább keverve hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a fahéjat és a gyömbért.
6. Hozzáadjuk a zöldségreszelő fejrésszel korábban lereszelt répát, végül a sütőport is elkeverjük.
7. Az így elkészült tésztát a korábban előkészített tepsiben egyenletesen elsímitjuk.
8. Kb. 3-5 percig sütjük.
9. Az elkészült tészta tetejét megszórjuk cukorral és egy sütőpapírt rakunk rá.
10. Kifordítjuk a tésztát a tepsiből.
11. Óvatosan eltávolítjuk a tészta tetejéről az eredeti sütőpapírt és hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni.
12. Az Assistentet összeállítjuk a habverő tállal és a krémkeverő fejrésszel.
13. A töltelékhez szükséges össze alapanyagból sima krémet keverünk és megkenjük vele a kihűlt tésztát.
14. Óvatosan feltekerjük a tésztát a hosszabbik oldala mentén.
15. Úgy igazítjuk a tekercset, hogy a tészta vége ne látszódjon.
16. Tálalásra kész, jó étvágyat hozzá!