gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Rizsfőző: Miben más, mint ha fazékban főzöd?

2024. 05. 07.

Rizsfőző: Miben más, mint ha fazékban főzöd?

A rizsfőző

Ha rendszeres olvasója vagy a blogunknak és/vagy minden cikket elolvasol, ami a rizsfőzőkről szól, akkor biztosan találkoztál már ezzel az írásunkkal: Minek nekem rizsfőző? Hát ezért!

Arra az esetre, ha mégis lemaradtál róla (és most sincs időd vagy kedved gyorsan átolvasni), vagy netán már elfelejtetted, összefoglaljuk most röviden, miről szólt az a blogbejegyzés! (Ha viszont frissek arról a szövegről az emlékeid, bátran ugorj a következő címsorhoz!)

1 egység rizs + 2 egység víz + néhány csipet só VAGY 1 egység rizs megpirítva + másfél egység víz. Te melyik iskolát követed? És hányszor lett már az eredmény összetapadt, nyers vagy odakozmált rizs?

Nos, igen, talán teleshop-osan hangzik, de pontosan ezeket tudod elkerülni, ha rizsfőzőt használsz!

Csak be kell adagolnod a gépbe a rizst, vizet önteni hozzá (a beosztás segít, hogy még csak méricskélni se kelljen), néhány gombnyomás – és nincs már más dolgod, mint várni, hogy a gép jelezze: kész a rizs!

 

A rizsfőző előnyei

Itt az idő, hogy tételesen összeszedjük, milyen előnyei vannak annak, ha rizsfőzőt használsz!

  • Nincs hibalehetőség

A hibalehetőségek száma gyakorlatilag nulla. A GAMMO elektromos rizsfőző gépen minden pontosan működik. Szinte lehetetlen, hogy valami balul süljön el!

  • Bármilyen rizst meg tudsz benne főzni

Basmati rizs, jázmin rizs, hosszúszemű, kerekszemű, fehér rizs, barna rizs – teljesen mindegy! A gép számára egyik sem jelent akadályt. Pontosan arra tervezték, hogy minden féle-fajta rizst tökéletes el tudjon készíteni.

  • Nagy mennyiségű rizst tudsz vele készíteni

Ha népes a család, vagy ha nagy vendégsereget vársz, elengedhetetlen, hogy a rizsfőzőt hívd segítségül a rizs elkészítéséhez. Az eszköz 10 literes, így akár 40 adagot (kb. 4.5 liter száraz rizs) is gyerekjáték elkészíteni vele.

  • Nem csak rizst tudsz benne főzni!

Szereted a kreatív konyhai megoldásokat? Akkor a rizsfőző jó barátod lesz! Akár csak a rizst dobnád fel egy-két fűszerrel, akár egy rizs alapú egytálételt készítenél sonkával, gombával, zöldségekkel, a rizsfőzővel ezt könnyen megteheted!

 

Miben más a rizsfőzőben készített rizs, mint a fazékban főzött?

Mi a különbség a rizsfőzőben elkészített rizs és a fazékba megfőzött rizs között?

A különbség nem csak a főzési módszerben, hanem az ízben, textúrában, és még a rizs minőségének megőrzésében is megmutatkozik.

Amikor fazékban főzöl rizst, a legnagyobb kihívást a víz mennyiségének és a főzési időnek a pontos beállítása jelenti. Egy kis figyelmetlenség, és a rizs túl puhára vagy éppen túl keményre sikerülhet. Ezzel szemben a rizsfőzők automatizálják ezt a folyamatot, biztosítva, hogy minden egyes alkalommal tökéletesen puha legyen a rizs anélkül, hogy túlfőne.

A rizsfőzők kialakítása lehetővé teszi, hogy a rizs egyenletes hőmérsékleten és nyomáson főjön, ami hozzájárul az egyenletes textúrához. Ezzel szemben a fazékban történő főzés során a hőmérséklet és a párolgás ingadozásai miatt a rizs egyenetlenül főhet meg.

Ráadásul, a rizsfőzőkkel minimálisra csökkenthető az elégett vagy odakapott rizs esélye, hiszen a modern készülékek automatikusan kikapcsolnak, vagy melegen tartó üzemmódra váltanak, amint a rizs elkészült. Ez a fazékban való főzésnél sajnos nem mindig kivitelezhető, különösen a sűrű napokon, amikor könnyű megfeledkezni a tűzhelyen hagyott ételről.

 

Ha te is szeretnéd minden alkalommal tökéletesre főzni a rizst anélkül, hogy órákat töltenél a konyhában vagy aggódnál az eredmény miatt, itt az ideje, hogy beszerezz egy megbízható rizsfőzőt!

Kattints ide, és fedezd fel a Gammo elektromos rizsfőzőjét!

Ne hagyd, hogy a konyhai balesetek elvegyék a rizs iránti szeretetedet – rendeld meg most, és élvezd a tökéletesen puhára főtt rizs adta ízélményt!