Rusztikus házi kenyér
2020. 09. 23.
Érdemes belevágni az otthoni kenyérsütésbe, olvasd el ITT, hogy miért! A CIKK olvasása után biztosan kedvet kapsz majd, íme egy ízletes, testes, rusztikus kenyér receptje, melyet könnyen és tisztán tudsz elkészíteni az Ankarsrum robotgép segítségével.
Ne feledd: ha tudod, mi van abban az ételben, amit fogyasztasz, azzal máris rengeteget tettél a magad és a családod egészségéért.
Hozzávalók:
12,5 gramm élesztő
500 ml víz
480-540 gramm liszt (amennyit a tészta felvesz)
130 gramm durumliszt
60 gramm tönkölyliszt
1 evőkanál só
1 kanál méz vagy cukorszirup
1. nap:
•Állítsd össze ANKARSRUMOT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval, a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta, melyek az ALAPKÉSZLET részei.
• Oldd fel az élesztőt hideg vízben.
• Add hozzá az összes hozzávalót és 15 percig dolgozd ANKÁVAL közepes sebességgel.
• Helyezd fel a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal fedelét, majd hagyd szobahőmérsékleten egy órán át kelni.
• Vedd ki a tésztát és formázd két cipóvá, helyezd lisztezett tálakba, takard le műanyag fóliával és egy éjszakán át pihentesd a hűtőszekrényben.
2. nap:
• Melegítsd elő a sütőt 250 ° C-ra, és tegyél bele egy sütőlapot.
• Vedd ki a kenyeres tálat a hűtőből és egy sütőpapírra és fordítsd rá a kenyereket. A tetejére szórj lisztet és vágd be a kenyér felső részét.
• Süsd a sütő alsó részén 15 percig.
• Csökkentsd le a sütő hőmérsékletét 200 ° C-ra és süsd további 20-25 percig.
• Szeletelés előtt hagyd teljesen lehűlni.