gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Rusztikus házi kenyér

2020. 09. 23.

Rusztikus házi kenyér

 

Érdemes belevágni az otthoni kenyérsütésbe, olvasd el ITT, hogy miért! A CIKK olvasása után biztosan kedvet kapsz majd, íme egy ízletes, testes, rusztikus kenyér receptje, melyet könnyen és tisztán tudsz elkészíteni az Ankarsrum robotgép segítségével.

 

Ne feledd: ha tudod, mi van abban az ételben, amit fogyasztasz, azzal máris rengeteget tettél a magad és a családod egészségéért.

 

Hozzávalók:

12,5 gramm élesztő

500 ml víz

480-540 gramm liszt (amennyit a tészta felvesz)

130 gramm durumliszt

60 gramm tönkölyliszt

1 evőkanál só

1 kanál méz vagy cukorszirup

1. nap:

•Állítsd össze ANKARSRUMOT 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval, a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta, melyek az ALAPKÉSZLET részei.

• Oldd fel az élesztőt hideg vízben.

• Add hozzá az összes hozzávalót és 15 percig dolgozd ANKÁVAL közepes sebességgel.

• Helyezd fel a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal fedelét, majd hagyd szobahőmérsékleten egy órán át kelni.

• Vedd ki a tésztát és formázd két cipóvá, helyezd lisztezett tálakba, takard le műanyag fóliával és egy éjszakán át pihentesd a hűtőszekrényben.

 

2. nap:

• Melegítsd elő a sütőt 250 ° C-ra, és tegyél bele egy sütőlapot.

• Vedd ki a kenyeres tálat a hűtőből és egy sütőpapírra és fordítsd rá a kenyereket. A tetejére szórj lisztet és vágd be a kenyér felső részét.

• Süsd a sütő alsó részén 15 percig.

• Csökkentsd le a sütő hőmérsékletét 200 ° C-ra és süsd további 20-25 percig.

• Szeletelés előtt hagyd teljesen lehűlni.

 

ANKA TIPP:

Lesd el a kenyérsütés fortélyait profiktól EBBEN, valamint EBBEN és EBBEN a videóban!