gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Sajttorta a télre hangolva

2021. 11. 17.

Sajttorta a télre hangolva

Ahogy hűvösödnek a nappalok és korán leszáll az esti sötétség, úgy kapunk kedvet a konyhában való SÜTténykedésre. Engedd, hogy otthonodat is betöltse a frissen készített sütemény karácsonyváró illata!

Csábítsd el családod a gyönyörű és finom sajttorta fanyar, áfonyás ízével!

Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való!

 

Hozzávalók a kekszes alaphoz:

125 gramm mézeskalács

125 gramm korpás natúr keksz

100 gramm olvasztott vaj

 

Hozzávalók a töltelékhez:

600 gramm natúr krémsajt (pl. Mascarpone)

397 gramm sűrített tej

4 tojás

1 citrom

15 gramm vaníliáscukor

 

Hozzávalók a díszítéshez:

2 darab zselatinlevél

200 ml vörösáfonyalé

200 gramm fagyasztott áfonya

Süssük lépésről lépésre!

• Szereld össze Ankát a 3,5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral. Ezek az ALAPKÉSZLET részei, nézd meg ITT, hogy mi minden van a dobozban!

• Tedd bele a reszelt mézeskalácsot és a kekszet, amelyet EZZEL A FEJRÉSSZEL készíts el!

• Keverd össze az olvasztott vajjal, és nyomkodd bele egy kivehető alljú, kb. 24 cm-es sütőformába.

• Süsd 170 ° C-on kb. 6-8 percig a torta kekszes alapját.

• Vedd ki a sütőből és tekerd le a sütő hőmérsékletét 150 ° C-ra.

• Reszeld le a citrom héját és facsarj ki belőle kb. 2 evőkanál levet. A citromfacsaráshoz EZT A FEJRÉSZT ajánljuk.

• Szereld össze ANKARSRUMOT a 3,5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral. Nézd meg ITT, hogy mit rejt a doboz!

• A krémsajtot lassan keverd ki, majd add hozzá a sűrített tejet, a citromlevet és a lereszelt héjat.

• Add hozzá egyenként a tojásokat és keverd össze sima tésztává robotgéped segítségével.

• A kész tölteléket öntsd rá a kekszes alapra és tedd a sütőbe 150 ° C-ra.

• Süsd kb. 30-40 percig.

• Sütés után hűtsd le a kész tortát.

• Kb. 5 percre tedd bele a zselatinleveleket hideg vízbe.

• Melegíts fel 100 ml vörös áfonya levet.

• Préseld ki a zselatinleveleket és hagyd őket felolvadni a forró vörösáfonyalében.

• Ezután add hozzá a maradék áfonyalevet és a fagyasztott vörösáfonyát.

• Öntsd rá a teljesen kihűlt sajttorta tetejére, mielőtt megszilárdulna.

• Mielőtt kiszeded a formából, hagyd, hogy a sajttorta egy éjszakán át, vagy legalább 3 órát álljon a hűtőben.

• Tálaláshoz vedd igénybe az ANKARSRUM cukrász szett segtségét!

 

ANKA TIPP:

Csatos tortaformával könnyebb a munka, érdemes abban készíteni! Díszítsd pillecukorral!