Sárgarépás töktorta, fekete marcipánnal
2020. 10. 21.
Közeleg Halloween ünnepe. Íme,egy édes inspiráció mely FÉLELMETES ízvilággal babonáz meg!
Dobd fel a napot, az estét, vagy a hétvégét a sárgarépás töktortával, mely vaníliás cukormázzal és fekete marcipánnal varázsol el. Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.
Hozzávalók:
100 gramm sós vaj
225 gramm cukor
3 darab tojás
200 gramm sütőtök
200 gramm sárgarépa
180 gramm liszt
10 gramm sütőpor
10 gramm fahéj
5 gramm gyömbér
2.5 gramm szegfűszeg
zsír, vagy vaj és liszt a 34 cm-es kuglófforma kikenéséhez
Hozzávalók a díszítéshez:
300 gramm krémsajt
100 gramm vaj
300 gramm porcukor
2.5 gramm vaníliáscukor
250 gramm fekete marcipán
5-6 darab nagy pillecukor
Süssünk lépésről lépésre!
• Vajazd, vagy zsírozd és lisztezd ki a kuglóf formát
• Tisztítsd,- és hámozd meg a sárgarépát és a sütőtököt.
• Melegítsd elő a sütőt 175 ° C-ra.
• Szereld össze ANKARSRUMOT a 3,5 literes műanyag keverőtállal a krémkeveréshez, a dupla habverő szárral, a dupla krémkeverő szárral, valamint a krém spatulával, melynek formája az edény falához igazodik. Ezek mind az alapkészlet része, nézd meg EZT A VIDEÓNKAT, hogy tudd, milyen kiegésztítők érkeznek majd a géppel!
• Keverd ki a szobahőmérsékletű vajat és cukrot.
• Add hozzá egyenként a tojásokat.
• Tedd bele a lereszelt sárgarépát és a sütőtöket, a reszelést EZZEL A FEJRÉSSZEL könnyedén tudod kivitelezni.
• Egy másik TÁLBAN keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd add hozzá a keverékhez és dolgozd ANKÁVAL simára.
• Öntsd bele a kuglóf formába és süsd meg a sütő alsó részén 30-35 percig, vagy tűpróbáig, majd hagyd teljesen kihűlni. Addig készítsd el a díszítést.
Díszítés elkészítése
• Szereld össze még egyszer ANKARSRUMOT a 3,5 literes műanyag keverőtállal a krémkeveréshez, a dupla habverő szárral, a dupla krémkeverő szárral, valamint a krém spatulával, melynek formája az edény falához igazodik.
• Keverd simára a krémsajtot, a puha vajat, a vaníliás- és a porcukrot.
• Óvatosan nyújtsd ki a marcipán nagy részét kerek formára, akkora méretűre, mellyel be tudod teríteni az egész tortát.
• Kend a habot a tortára és borítsd be a marcipánnal.
• Mikrohullámú sütőben melegítsd fel a mályvacukrot egy tálban, keverd meg és két villájával húzd ki pókhálóba Ezzel díszítsd a tortát.