gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Sárgarépás töktorta, fekete marcipánnal

2020. 10. 21.

Sárgarépás töktorta, fekete marcipánnal

Közeleg Halloween ünnepe. Íme,egy édes inspiráció mely FÉLELMETES ízvilággal babonáz meg!

Dobd fel a napot, az estét, vagy a hétvégét a sárgarépás töktortával, mely vaníliás cukormázzal és fekete marcipánnal varázsol el. Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.

 

Hozzávalók:

100 gramm sós vaj

225 gramm cukor

3 darab tojás

200 gramm sütőtök

200 gramm sárgarépa

180 gramm liszt

10 gramm sütőpor

10 gramm fahéj

5 gramm gyömbér

2.5 gramm szegfűszeg

zsír, vagy vaj és liszt a 34 cm-es kuglófforma kikenéséhez

 

Hozzávalók a díszítéshez:

300 gramm krémsajt

100 gramm vaj

300 gramm porcukor

2.5 gramm vaníliáscukor

250 gramm fekete marcipán

5-6 darab nagy pillecukor

Süssünk lépésről lépésre!

• Vajazd, vagy zsírozd és lisztezd ki a kuglóf formát

• Tisztítsd,- és hámozd meg a sárgarépát és a sütőtököt.

• Melegítsd elő a sütőt 175 ° C-ra.

• Szereld össze ANKARSRUMOT a 3,5 literes műanyag keverőtállal a krémkeveréshez, a dupla habverő szárral, a dupla krémkeverő szárral, valamint a krém spatulával, melynek formája az edény falához igazodik. Ezek mind az alapkészlet része, nézd meg EZT A VIDEÓNKAT, hogy tudd, milyen kiegésztítők érkeznek majd a géppel!

• Keverd ki a szobahőmérsékletű vajat és cukrot.

• Add hozzá egyenként a tojásokat.

• Tedd bele a lereszelt sárgarépát és a sütőtöket, a reszelést EZZEL A FEJRÉSSZEL könnyedén tudod kivitelezni.

• Egy másik TÁLBAN keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd add hozzá a keverékhez és dolgozd ANKÁVAL simára.

• Öntsd bele a kuglóf formába és süsd meg a sütő alsó részén 30-35 percig, vagy tűpróbáig, majd hagyd teljesen kihűlni. Addig készítsd el a díszítést.

 

Díszítés elkészítése

 

• Szereld össze még egyszer ANKARSRUMOT a 3,5 literes műanyag keverőtállal a krémkeveréshez, a dupla habverő szárral, a dupla krémkeverő szárral, valamint a krém spatulával, melynek formája az edény falához igazodik. 

• Keverd simára a krémsajtot, a puha vajat, a vaníliás- és a porcukrot.

• Óvatosan nyújtsd ki a marcipán nagy részét kerek formára, akkora méretűre, mellyel be tudod teríteni az egész tortát.

• Kend a habot a tortára és borítsd be a marcipánnal.

• Mikrohullámú sütőben melegítsd fel a mályvacukrot egy tálban, keverd meg és két villájával húzd ki pókhálóba Ezzel díszítsd a tortát.

ANKA TIPP:

A marcipán többi részével készíts néhány cuki, vagy éppen félelmetes pókot, majd ültesd őket a torta tetejére, marcipánhálójuk közepébe.