Sok csokimikulás van otthon? Használd fel, mutatjuk, hogyan!
2024. 12. 06.
Klasszikus csokis keksz
Hozzávalók a süteményhez:
- 20 dkg vaj
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 1 tábla étcsokoládénak megfelelő Mikulás-csoki
- 1 bögre víz
- 2 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- fél bögre kristálycukor
- 2 tojás
- 1 natúr joghurt
Hozzávalók a tetejéhez:
- 1 tábla étcsokoládénak megfelelő Mikulás-csoki
- fél dl tejszín
- csokireszelék
Elkészítés:
- A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, add hozzá a szódabikarbónát, a sót, és pihentesd egy fél órát.
- Egy másik edényben keverd össze az olvasztott vajat, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat addig, amíg krémes nem lesz. Add hozzá a lisztes keveréket, az apróra vágott étcsokit, és egy fakanál vagy spatula segítségével keverd össze.
- A masszából, egy fagyiskanál segítségével formálj gombócokat, és helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 5 centis távolságra. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 15-17 percig süsd. Hagyd a kekszeket teljesen kihűlni, majd pakold őket egy jól záródó fémdobozba.
Csokis banánkenyér
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál só
- fél bögre kakaópor
- 3 banán
- fél bögre olvasztott vaj
- fél bögre olaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 tojás
- 1 bögre barnacukor
- 1 bögre csokoládé pasztilla
- darabolt dió
- étcsokoládés csokimikulás
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra! Egy vekniformát lisztezz és vajazz ki. Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a kakaót.
- Egy másik tálban nyomkodd szét a banánokat, add hozzá az olvasztott vajat, az olajat, a vanília kivonatot és a tojást, majd keverd hozzá a barnacukrot.
- Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, majd a csokoládét és a diót, és öntsd a formába!
- 50-60 percig süsd, majd 15 percig hagyd hűlni.
Csokis túrógombóc
Hozzávalók:
- 40 dkg túró
- 5 dkg búzadara
- 3 dkg panko morzsa
- só
- 3 tojás
- 10 dkg étcsokoládénak megfelelő Mikulás-csoki
- 1 liter tej
- 1 liter víz
- porcukor
A tálaláshoz:
- 1 csomag darált háztartási keksz
- tejföl porcukor
Elkészítés:
- A túrót, a búzadarát, a panko morzsát, a sót és a tojásokat gyúrd össze, majd 30 percre helyezd a hűtőbe!
- A csokoládét tördeld darabokra. A túrós masszából végy ki egy adagot, lapítsd szét a tenyereden, a közepére pedig tegyél az összetört csokiból. Gyúrj belőle gombócot.
- A tejet és a vizet egy kevés porcukorral forrald fel, a lángot vedd kicsit lejjebb, és a gombócokat 15 perc alatt főzd benne készre úgy, hogy folyamatosan forráspont közelében tartod a folyadékot! Vigyázz, hogy ne fusson ki!
- A gombócokat szűrd le, és forgasd kekszmorzsába, majd tálald tejföllel és porcukorral.
Reméljük, tudtunk néhány ötletet adni, hogy mit kezdj a felhalmozódott csoki mikulásokkal! Ha tetszettek a receptek, ne felejts el követni minket a Facebookon, hogy ne maradj le a hasonló tartalmakról!