gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Sok csokimikulás van otthon? Használd fel, mutatjuk, hogyan!

2024. 12. 06.

Sok csokimikulás van otthon? Használd fel, mutatjuk, hogyan!

Klasszikus csokis keksz

Hozzávalók a süteményhez:

  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 tábla étcsokoládénak megfelelő Mikulás-csoki
  • 1 bögre víz
  • 2 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • fél bögre kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1 natúr joghurt

Hozzávalók a tetejéhez:

  • 1 tábla étcsokoládénak megfelelő Mikulás-csoki
  • fél dl tejszín
  • csokireszelék

Elkészítés:

  1. A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, add hozzá a szódabikarbónát, a sót, és pihentesd egy fél órát.
  2. Egy másik edényben keverd össze az olvasztott vajat, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat addig, amíg krémes nem lesz. Add hozzá a lisztes keveréket, az apróra vágott étcsokit, és egy fakanál vagy spatula segítségével keverd össze.
  3. A masszából, egy fagyiskanál segítségével formálj gombócokat, és helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 5 centis távolságra. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 15-17 percig süsd. Hagyd a kekszeket teljesen kihűlni, majd pakold őket egy jól záródó fémdobozba.

 

Csokis banánkenyér

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál só
  • fél bögre kakaópor
  • 3 banán
  • fél bögre olvasztott vaj
  • fél bögre olaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 tojás
  • 1 bögre barnacukor
  • 1 bögre csokoládé pasztilla
  • darabolt dió
  • étcsokoládés csokimikulás

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra! Egy vekniformát lisztezz és vajazz ki. Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a kakaót.
  2. Egy másik tálban nyomkodd szét a banánokat, add hozzá az olvasztott vajat, az olajat, a vanília kivonatot és a tojást, majd keverd hozzá a barnacukrot.
  3. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, majd a csokoládét és a diót, és öntsd a formába!
  4. 50-60 percig süsd, majd 15 percig hagyd hűlni.

 

Csokis túrógombóc

Hozzávalók:

  • 40 dkg túró
  • 5 dkg búzadara
  • 3 dkg panko morzsa
  • 3 tojás
  • 10 dkg étcsokoládénak megfelelő Mikulás-csoki
  • 1 liter tej
  • 1 liter víz
  • porcukor

A tálaláshoz:

  • 1 csomag darált háztartási keksz
  • tejföl porcukor

Elkészítés:

  1. A túrót, a búzadarát, a panko morzsát, a sót és a tojásokat gyúrd össze, majd 30 percre helyezd a hűtőbe!
  2. A csokoládét tördeld darabokra. A túrós masszából végy ki egy adagot, lapítsd szét a tenyereden, a közepére pedig tegyél az összetört csokiból. Gyúrj belőle gombócot.
  3. A tejet és a vizet egy kevés porcukorral forrald fel, a lángot vedd kicsit lejjebb, és a gombócokat 15 perc alatt főzd benne készre úgy, hogy folyamatosan forráspont közelében tartod a folyadékot! Vigyázz, hogy ne fusson ki!
  4. A gombócokat szűrd le, és forgasd kekszmorzsába, majd tálald tejföllel és porcukorral

 

Reméljük, tudtunk néhány ötletet adni, hogy mit kezdj a felhalmozódott csoki mikulásokkal! Ha tetszettek a receptek, ne felejts el követni minket a Facebookon, hogy ne maradj le a hasonló tartalmakról!