Spárgulj be!
2021. 05. 26.
A spárga a tavasz egyik hírnöke, ugyanakkor csak pár hétig elérhető, érdemes tehát addig enni belőle, amíg bárhol kapható. A vitaminokban (A-, C-, E- és K), illetve tápanyagokban gazdag, magas antioxidáns tartalmú csemege jót tesz az emésztésnek, csökkenti a puffadást, az idegekre is pozitív hatással van.
A legtöbb embernek a spárgáról a spárgakrém leves és a baconbe tekert spárga jut az eszébe, mi viszont mutatunk pár ötletet, hogy miként készítsd el ezt a tápláló finomságot.
1. Csőben sült spárga burgonyával
Mosd meg a spárgát és a meghámozott burgonyával tedd bele egy olajjal kikent, vagy letapadás mentes tepsibe. Szereld össze ANKARSRUM robotgépedet a 3,5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, melyek a kezdőkészlet részei. Ennek pontos tartalmát tekints meg ebben a videóban. Anka habverője segítségével keverj ki tejszínt tojással, fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel és szerecsendióval, majd ezzel a keverékkel locsold meg a tepsi tartalmát. A tetejére szórj reszelt sajtot, legjobb, ha többfélét is előkészítesz, ezzel a fejrésszel.
2.Quiche spárgával, vagyis spárgás pite
Állítsd össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta, valamint a dagasztóhengerrel, melyek az alapkészlet részei. Ebben a videóban láthatod, mi minden van a kezdő dobozban. Készítsd el ANKA dagasztó fejrészeivel az omlós pitetésztát. Először tegyél a fém tálba lisztet, majd add hozzá a vajat és kezd el dagasztani, majd adagold hozzá a porcukrot, a tojás sárgáját és egy csipet sót. Tedd rá a fém tálra a tetőt és 2 órát pihentesd a tésztát. Ha letelt az idő, kilisztezett felületen nyújtsd ki és boríts be bele egy sütőtálat, piteformát, vagy tepsit. A töltelék lehet spárga besamellel, reszelt sajttal, kecskesajttal, de megbolondíthatod tarjával, vagy sonkával is. 160 fokos sütőben 30-45 perc alatt készre sül.
3. Spárgás muffin
Bizony, léteznek sós muffinok is, érdemes kipróbálni őket, hiszen önmagukban, de akár kreatív köretként is jól mutatnak a tányéron. A megmosott, megtisztított spárgát főzd puhára. A vajat a tojásokkal keverd ki ANKARSRUM robotgéped habverőjével, majd egy másik tálban a lisztet, a sót és a sütőport, valamint ízlés szerint reszelt sajtot keverj el és add hozzá fokozatosan a kikevert tojásokhoz. Ez lesz a muffin tésztája. A főtt spárgát vágd apró darabokra, és keverd bele a tésztába, majd töltsd bele muffin sütőformába és 160 fokon süsd tűpróbáig.