gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Szaloncukor házilag

2023. 12. 05.

Szaloncukor házilag

Szaloncukor házilag

Lepd meg idén a családot igazi különlegességekkel! A karácsony a másokkal való törődés ünnepe is: gondoskodásodat kifejezheted azzal is, hogy törődsz szeretteid egészségével. Egy kis odafigyeléssel egészségesebben elkészítheted a karácsonyi falatokat. Rengeteg mesterséges adalékanyagtól kímélheted meg a családod és a barátaid, ha házilag készíted el a szaloncukrokat!

 

Csokoládéba mártás

Amennyiben a szaloncukrokat csokoládé-bevonattal szeretnéd készíteni, minden esetben hasonlóan kell eljárnod!

A csokoládé ⅔-át tedd egy tálba! Egy kisebb edényben forralj vizet, majd helyezd a tálat az edény tetejére! Nagyon fontos, hogy a tál alja ne érjen bele a forrásban lévő vízbe! Amikor a csoki teljesen elolvadt, vedd le a gőzről! Ekkor tedd bele a megmaradt ⅓-ot. Így a maradék csoki is elolvad, viszont a massza pont az ideális mártási hőmérsékletűre hűl vissza.

 

Narancsos-mandulás szaloncukor

Hozzávalók

  • 2 csésze cukor
  • 1 csésze víz
  • ½ csésze glükózszirup
  • 1 teáskanál narancskivonat
  • ½ csésze darált mandula
  • étcsokoládé

1. A cukrot, a vizet és a glükózszirupot közepes lángon melegítsd fel, majd keverd addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután hagyd forrni, majd a hőfokot állítsd közepes fokozatra!

2. Amikor a keverék eléri a 120 fokot, vedd le a tűzről. Add hozzá a narancskivonatot és a mandulát.

3. A megformázott szaloncukrokat mártsd csokoládéba. Tálcára helyezve tedd a hűtőbe, már csak meg kell várnod, hogy a csoki rádermedjen.

 

Grillázsos szaloncukor

Hozzávalók

  • 2 csésze cukor
  • 1 csésze víz
  • ½ csésze glükózszirup
  • ½ csésze rum
  • 1 csésze darált dió
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • csipet só
  • étcsokoládé

1. A cukrot, a vizet és a glükózszirupot közepes lángon hevítsd fel! Keverd addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Amikor a keverék forrni kezd, vedd le a hőfokot közepesre!

2. Amint a cukorszirup eléri a kívánt hőmérsékletet, vedd le a tűzről, majd keverj hozzá rumot! Légy nagyon óvatos, mert a rum hozzáadásakor a keverék fellobbanhat.

3. Keverd a masszához a darált diót, a vanília kivonatot és egy csipet sót. Hagyd néhány percig pihenni. Formázás után mártsd őket étcsokoládéba, és kész is grillázsos szaloncukor!

 

Oreos szaloncukor

Hozzávalók

  • 2 csésze darált Oreo keksz (a krémet is beleértve)
  • 1 csésze porcukor
  • ½ csésze lágy krémsajt (pl. cream cheese)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • csipet só

1. A darált Oreo kekszeket és a porcukrot keverd össze egy tálban. Add hozzá a keverékhez a lágy krémsajtot, a vanília kivonatot és egy csipet sót. Keverd össze alaposan, hogy egy homogén masszát kapj!

2. Formázz kis golyókat a masszából, és helyezd el őket egy sütőpapírral borított tepsin. Helyezd mélyhűtőbe 1-2 órára: ennyi idő alatt megszilárdul.

3. Ezután mártsd a szaloncukrokat csokiba, és helyezd őket a hűtőbe. Ezzel kész is a gyerekek új kedvence!

 

Tetszettek a házi szaloncukor készítés praktikái? Akkor ne habozz, vágj bele a készítésükbe! Nálunk mindent megtalálsz, amire szükséged lehet hozzá!