Szamócás, habos csodasüti
2020. 06. 03.
Hogyan lesz a muffinból cupcake? Úgy, hogy rajta pillekönnyű hab díszeleg! Nem muszáj azonban habot tenni rá, anélkül is tökéletes lesz az ízélmény!
Ez a hűsítően könnyű, ízletes, nyári muffin eperrel, lime-al és fehér csokoládéval készül. Tésztája és krémje könnyedén, tisztán és egyszerűen keverhető csomómentesen habosra az ANKARSRUM robotgép habverő és krémkeverő fejrésze segítségével.
Hozzávalók:
200 gramm szobahőmérsékletű vaj
225 gramm cukor
3 tojás
1 evőkanál vaníliás cukor
1 csipet só
1,5 teáskanál sütőpor
240 gramm liszt
1 közepes lime reszelt héja + a levéből körülbelül 50 ml
150 gramm eper, vagy szamóca apróra vágva
200 g fehér csokoládé apróra vágva
2 evőkanál granulált cukor, vagy bármilyen cukorhelyettesítő
Kövesd ezeket a lepéseket!
• Szereld össze ANKÁT a habverővel, mely az alapszett része. Nézd meg EBBEN A VIDEÓBAN, hogy milyen egyszerűen veri fel a habot!
• Keverd fel a vajat és a cukrot habosra.
• Ezután egyenként add hozzá a tojásokat.
• Szitáld le a száraz hozzávalókat, keverd hozzá a robotgépben alakuló, egyenletes tésztához, majd add hozzá lime levét és héjat, valamint az apróra vágott, fehércsokoládét, melyet ezzel a kiegészítő fejrésszel apríts fel!
• Kanalazd bele a tésztát a muffin formákba. A letapadás ellen használj a képen látható papír, vagy szilikon muffin kapszlit, ezek hiányában vajazd ki a formát.
• Szórd bele az apróra vágott epret a nyers tésztába, így egyenletesebben eloszlik majd a gyümölcs a kész sütiben.
• Végül szórd meg a tetejét tortagyönggyel. Süsd 160 ° C-on, kb 15-20 percig, illetve tűpróbáig.
ANKA TIPP
Ne állj meg a muffinnál! Készíts inkább cupcake-et! Verd fel a habtejszínt kemény habbá és habzsákkal díszítsd fel a sütik tetejét. Színezd a hófehér habot friss eperrel, mentalevéllel, vagy színes tortadarával!