gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Szamócás, habos csodasüti

2020. 06. 03.

Szamócás, habos csodasüti

 

 

Hogyan lesz a muffinból cupcake? Úgy, hogy rajta pillekönnyű hab díszeleg! Nem muszáj azonban habot tenni rá, anélkül is tökéletes lesz az ízélmény!

 

Ez a hűsítően könnyű, ízletes, nyári muffin eperrel, lime-al és fehér csokoládéval készül. Tésztája és krémje könnyedén, tisztán és egyszerűen keverhető csomómentesen habosra az ANKARSRUM robotgép habverő és krémkeverő fejrésze segítségével.

 

Hozzávalók:

 

200 gramm szobahőmérsékletű vaj

225 gramm cukor

3 tojás

1 evőkanál vaníliás cukor

1 csipet só

1,5 teáskanál sütőpor

240 gramm liszt

1 közepes lime reszelt héja + a levéből körülbelül 50 ml

150 gramm eper, vagy szamóca apróra vágva

200 g fehér csokoládé apróra vágva

2 evőkanál granulált cukor, vagy bármilyen cukorhelyettesítő

 

Kövesd ezeket a lepéseket!

• Szereld össze ANKÁT a habverővel, mely az alapszett része. Nézd meg EBBEN A VIDEÓBAN, hogy milyen egyszerűen veri fel a habot!

• Keverd fel a vajat és a cukrot habosra.

• Ezután egyenként add hozzá a tojásokat.

• Szitáld le a száraz hozzávalókat, keverd hozzá a robotgépben alakuló, egyenletes tésztához, majd add hozzá lime levét és héjat, valamint az apróra vágott, fehércsokoládét, melyet ezzel a kiegészítő fejrésszel apríts fel!

• Kanalazd bele a tésztát a muffin formákba. A letapadás ellen használj a képen látható papír, vagy szilikon muffin kapszlit, ezek hiányában vajazd ki a formát.

• Szórd bele az apróra vágott epret a nyers tésztába, így egyenletesebben eloszlik majd a gyümölcs a kész sütiben.

• Végül szórd meg a tetejét tortagyönggyel. Süsd 160 ° C-on, kb 15-20 percig, illetve tűpróbáig.

 

ANKA TIPP

Ne állj meg a muffinnál! Készíts inkább cupcake-et! Verd fel a habtejszínt kemény habbá és habzsákkal díszítsd fel a sütik tetejét. Színezd a hófehér habot friss eperrel, mentalevéllel, vagy színes tortadarával!