gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Szeresd a szedret ANKARSRUM-mal!

2019. 08. 14.

Szeresd a szedret ANKARSRUM-mal!

Eljött a szeder evés ideje!

 

Bogyós gyümölcsünk amellett, hogy kiváló antioxidáns, serkenti az agyműködést, szellemileg is frissen tart.

Segíti és javítja az emésztést, tele van vitaminokkal, melyek erősítik az immunrendszert, a csontokat és feszesebbé, rugalmasabbá teszik a bőrt!

Az ANKARSRUM receptkönyv morzsás szedertortája igazi műremek, hogy a szedret ne csak egyed, de szeresd!

Hozzávalók

A töltelékhez:

350 ml joghurt (lehet görög is)

180 gramm cukor

2 tojás

1 teáskanál vanília aroma

½ teáskanál só

250 g szeder

125 g vaj vagy margarin

88 gramm zabliszt

60 gramm liszt

 

Így készítsd el

 

1. Állítsd a sütőt 200 ° C-ra!

2. Kenj ki egy kör alakú, 24 cm-es pite formát vajjal.

3. Szereld össze ANKÁT a habveréshez.

4. Keverd össze a joghurtot, a cukrot, a tojást, a vaníliát és a sót a csomómentes alap tésztához, a robotgép segítségével, majd öntsd bele a kikent piteformába.

5. Helyezd a szederbogyókat a joghurtkeverék tetejére és süsd a sütő középső rácsán 25 percig.

6. Szereld össze ANKARSRUM robotgépedet a tállal és a tésztahengerrel.

7. A vajat darabold fel és add hozzá a fel nem használt hozzávalókat és addig dolgozd, amíg tésztává nem válik. Ezután a tésztahengeren vezesd át.

8. Terítsd rá a tésztát a süteményre és süsd még 15-20 percig, amíg a felső réteg színe aranysága nem lesz.

9. Hagyd kihűlni, és pár szem szederrel díszítve, porcukorral meghintve tálald.

 

A finom és egyszerű desszert könnyű és ízletes, az eredmény pedig szedresen tökéletes!