Szeresd a szedret ANKARSRUM-mal!
2019. 08. 14.
Eljött a szeder evés ideje!
Bogyós gyümölcsünk amellett, hogy kiváló antioxidáns, serkenti az agyműködést, szellemileg is frissen tart.
Segíti és javítja az emésztést, tele van vitaminokkal, melyek erősítik az immunrendszert, a csontokat és feszesebbé, rugalmasabbá teszik a bőrt!
Az ANKARSRUM receptkönyv morzsás szedertortája igazi műremek, hogy a szedret ne csak egyed, de szeresd!
Hozzávalók
A töltelékhez:
350 ml joghurt (lehet görög is)
180 gramm cukor
2 tojás
1 teáskanál vanília aroma
½ teáskanál só
250 g szeder
125 g vaj vagy margarin
88 gramm zabliszt
60 gramm liszt
Így készítsd el
1. Állítsd a sütőt 200 ° C-ra!
2. Kenj ki egy kör alakú, 24 cm-es pite formát vajjal.
3. Szereld össze ANKÁT a habveréshez.
4. Keverd össze a joghurtot, a cukrot, a tojást, a vaníliát és a sót a csomómentes alap tésztához, a robotgép segítségével, majd öntsd bele a kikent piteformába.
5. Helyezd a szederbogyókat a joghurtkeverék tetejére és süsd a sütő középső rácsán 25 percig.
6. Szereld össze ANKARSRUM robotgépedet a tállal és a tésztahengerrel.
7. A vajat darabold fel és add hozzá a fel nem használt hozzávalókat és addig dolgozd, amíg tésztává nem válik. Ezután a tésztahengeren vezesd át.
8. Terítsd rá a tésztát a süteményre és süsd még 15-20 percig, amíg a felső réteg színe aranysága nem lesz.
9. Hagyd kihűlni, és pár szem szederrel díszítve, porcukorral meghintve tálald.
A finom és egyszerű desszert könnyű és ízletes, az eredmény pedig szedresen tökéletes!