Találós kérdés!
2019. 06. 04.
Mi az azonos a francia-, a burgonya-, a kukorica-, salátában, az ananászos csirke-, vagy akár az orosz hússalátában?
Nem-nem, nem az hogy mindegyik saláta.
Hanem, hogy mindegyik majonéz alapú saláta! A majonéz, mint alapanyag túlmutat a bolti verzión, sokkal finomabb és egészségesebb, hiszen nem tartalmaz ízfokozót, adalékanyagokat és az íze is sokkal finomabb!
Spanyol találmány, de a franciák is segítettek elerjeszteni a világban. Készítése során a tojássárgájában található lecitint használsz fel, hogy hosszas keveréssel és az olaj lassú adagolásával egy sűrű emulziót hozz létre. Számos étel, saláta alapja, de kiváló mártogatós is.
Mi, magyarok sokszor összekeverjük a tartármártással. Az Ankarsrum konyhatündére Titanilla eheti részünkben bemutatja, hogy miként készíti el Ankával közösen ezt a finom mártást.
Fontos azonban tudni, hogy a gép kiváló keverő funkciója és a plusz tartozék citrusprés is hozzájárult a sikerhez! Rendeld meg saját Ankádat itt, és fogadd el értékes ajándékunkat hozzá, vagy ha már van alap szetted, itt az idő, hogy beszerezd a citrus facsarót is!