gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Tippek esős délutánokra: popcorn és más finomságok filmnézéshez

2022. 09. 06.

Tippek esős délutánokra: popcorn és más finomságok filmnézéshez

Egy korábbi bejegyzésünkben 3 olyan étel receptjéről is lerántottuk a leplet, amelyeket ikonikus filmek tettek igazán ismertté. A filmek és a finomságok gyakran kéz a kézben járnak, elég csak arra gondolnunk, sokan mennyire magától értetődőnek vesszük azt, hogy rágcsáljunk valami nasit filmnézés közben. 

 

Az online streaming-szolgáltatók térhódításának köszönhetően ma már minden adott hozzá, hogy jobbnál jobb filmeket és sorozatokat nézzünk kiváló minőségben otthonunk kényelmében. 

 

Csak egy kis rágcsálnivalóról kell gondoskodnod ahhoz, hogy teljeskörű legyen az élmény. Ehhez adunk most néhány tippet!

 

A megunhatatlan klasszikus: a popcorn

 

 

A pattogatott kukorica neve összeforrt a mozival, a filmszínházak egyik legkedveltebb csemegéje. De nem volt ez ám mindig így! A némafilmek korában, mikor a mozik még inkább a színházak világát idézték, a popcorn tiltólistán volt a mozitermekben. Mind a hangos rágást, mind az olajos kukorica jellegzetes illatát távol akarták tartani a filmvászontól. 

 

A hangosfilmek elterjedése aztán változtatott ezen. A mozi eltávolodott az előkelőségtől, sokkal inkább a tömegszórakoztatás színtere lett, ami magával hozta egy idő után a pattogatott kukorica filmnézés közbeni rágcsálását is. Ennek egyfelől az volt az oka, hogy a popcorn megfizethető élvezeti cikknek számított, ami így remekül passzolt az 1900-as évek derekán szintén pénztárcabarát szórakozási formának számító filmnézéshez. Másrészt, idővel, felismerték a mozik tulajdonosai, hogy nagyobb bevételük származhat a popcorn árusításából. Míg a filmek vetítési jogának megszerzése igen költséges is lehet (amely nem biztos, hogy megtérül a jegyeladásokból), addig a pattogatni való kukorica beszerzése, majd a kész popcorn árusítása sokkal könnyebben hoz profitot.

 

Az utóbbi évek rávilágítottak arra, hogy nem kell feltétlen kimozdulni otthonról ahhoz, hogy igazi mozis élményben legyen részünk. A legújabb filmek és sorozatok hamar (vagy akár azonnal) elérhetővé válnak a különböző médiaszolgáltatókon, és a legjobb házi popcorn készítőkkel a (házi) mozizáshoz illő pattogatott kukorica is gyorsan elkészíthető.

 

Egészséges nasi: gyümölcsök és zöldségek

 

 

Nem kell lemondani a vitaminokról, ásványi anyagokról és antioxidánsokról szórakozás közben sem! Bár tény, hogy Bástya elvtárs arckifejezése nem túl meggyőző, mikor A tanú ikonikus jelenetében beleharap a híres magyar narancsba, aligha vitatja bárki is, hogy a lédús és ropogós gyümölcsök, illetve zöldségek nassolnivalóként is jól megállják a helyüket.

 

Megfelelő konyhai eszközökkel ráadásul pillanatok alatt, könnyen összeállítható egy tál fogyasztásra kész szeletelt alma, magozott meggy, vagy hasábokra vágott répa. 

Ha igazán stílusos szeretnél lenni, akár arra is ügyelhetsz, hogy a zöldség vagy gyümölcs, amit majszolsz, passzoljon a filmhez, amit nézel. Bőven van választék:

  • a Gérard Depardieu nevével fémjelzett Nem beszélek zöldségeket! című filmhez bármilyen zöldséget választhatsz; 

  • a Banános Joe című Bud Spencer-filmhez a karikázott banán az ideális; 

  • A mogyoró-melót az egész család imádni fogja földimogyorót rágcsálva; 

  • és akkor a Mechanikus narancsot még nem is említettük (igaz, utóbbihoz tegyük hozzá, hogy lehet, elakad a szádban a falat a jelenetek láttán).

 

Az édesszájúak kedvencei

 

 

Sokáig lehetne sorolni, hogy mi mindent szeretnek eszegetni az emberek filmnézés közben szerte a világon. Az olyan alapvető sós harapnivalók mellett, mint amilyen a chips, a nachos, vagy épp a pizza, olyan meghökkentő mozis csemegékkel is találkozni külföldön járva, mint a savanyú uborka vagy a szárított rénszarvashús. 

 

De az édes nasik kedvelőinek sem kell lemondaniuk arról, hogy a képkockákat nézve evéssel (is) kísérjék a feltörő érzelmeket, legyen az az izgalom, a bánat vagy épp az együttérzés, annak függvényében, hogy milyen film pörög a képernyőn. 

A legjobb olyan örökké és bárhogyan variálható édességet választani, aminek ízvilága így az adott hangulathoz illeszthető. 

 

Például a házi gofrinál nehezen találni jobbat, kitűnő gofrisütők állnak rendelkezésre, hogy az ínycsiklandó gofrit otthon is el tudd készíteni, és gyümölccsel, tejszínhabbal, csokiszósszal ízlés szerint tálalhatod is a film mellé.

 

De ugyanezt elmondhatjuk a kürtőskalácsról is. A kürtőskalács-sütő gépekkel rendkívül ízletes, kakós, fahéjas, kókuszos, diós kalácsokat tudsz sütni az esős hétvégék és az őszi esték filmezéséhez. 

 

Öblítsd le valamivel a finomságokat!

 

 

Ha már az otthoni mozizásról beszélünk, csak úgy lehet hiánytalan az élmény, ha az innivaló is stílusosan passzol a harapnivalókhoz. Nincs jobb választás erre, mint az italkeverő és -adagoló gépek. Legyen az sör, limonádé vagy bármilyen üdítő, amiből szívesen kortyolsz filmezés közben, Te is biztosan azt szereted, ha karnyújtásnyira van tőled, miközben nem melegszik fel. Ezeket a gépeket éppen ezért találták ki! 

 

Mivel működésükhöz nincs szükség áramra, bárhová helyezheted őket, a jégtartálynak köszönhetően mindvégig hűtve marad az benne az italuk.

A popcornnal vagy chips-szel teli tálat elég csak egy pillanatra arrébb raknod, és az adagoló csap alá tartva teletöltened a poharad, és máris szürcsölheted a frissítő, hideg innivalót. Nem zökkent ki a filmből hogy el kell sétálnod a hűtőig, vagy hogy elfogyott az innivalód, a többliteres adagolóban elegendő hideg üdítő várja, hogy elfogyaszd!

 

 

Ha sikerül a film hangulatához legjobban illő rágcsálnivalót és üdítőt választanod, az új szintre emeli az otthoni mozizás élményét!

 

Akármilyen nasit vagy innivalót is választasz a filmhez vagy sorozathoz, amit nézel, biztosan a segítségedre lesznek elkészítésükben a profi konyhai eszközök! Csak rajtad áll, hogy az otthoni szórakozás és kikapcsolódás egy új dimenzióját nyisd meg!