gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Tökjó tökös pite

2021. 10. 06.

Tökjó tökös pite

Láss túl a sütőtök krémlevesen és a sütőben sütött tökön, hiszen az ősz narancsszínű csodájában számos lehetőség rejlik! Készíts velünk most pitét belőle. A különleges fűszerezésnek hála egyedi ízélményt tartogat, viszont azonnal ne fogyaszd. Egy éjszakára a hűtőbe kell tenni és csak utána szabad tálalni.

Készen állsz egy tökjó kalandra?

Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való!

Hozzávalók a pite tésztához:

175 gramm vaj

240 gramm tönkölyliszt

15 gramm cukor

5 gramm kardamom

5 gramm sütőpor

15 gramm víz (ha szükséges)

 

Hozzávalók a töltelékhez:

400 gramm sütőtök püré

2 darab tojás

397 gramm sűrített tej

90 gramm cukor

140 gramm juharszirup

2.5 gramm só

 

Hozzávalók a díszítéshez:

200 ml tejszín

2 evőkanál porcukor

1 evőkanál juharszirup

1 csipet sütőpor

 

Tök püré elkészítése

• Melegítsd elő a sütőt 175 ° C-ra és helyezz sütőpapírt a tepsibe, vagy a sütőlapra.

• Vágd fel hosszában a tököt és tedd a feleket tepsire, vagy sütőlapra úgy, hogy a vágott felület lefelé nézzen.

• Süsd a sütőben, kb. 40-45 percig, amíg a sütőtökök megpuhulnak. Ha kész, akkor vedd ki hűlni, de hagyd a sütőt bekapcsolva!

• Miután a sütőtökök kihűltek, kanalazd ki a puha belsejüket, tedd bele az ANKARSRUM turmixgépébe és keverd simára.

 

Pite tészta recept:

• Szereld össze ANKARSRUMOT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval, a dagasztó hengerrel és a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta. Ezek mind az alapkészlet részei, ahogyan az EBBEN A VIDEÓBAN is látható.

• Vágd fel a hideg vajat kisebb darabokra, add hozzá a lisztet, a cukrot, a kardamomot és a sütőport. Indítsd el ANKÁT, hogy addig gyúrja, amíg egynemű tészta nem lesz, ehhez körülbelül 5 percre van szüksége. Ha a tészta nem megfelelő állagú, adj még hozzá vizet.

• Tegyél sütőpapírt egy tepsibe, vagy piteformába. Nyomkodd bele a tésztát a formába és fedd le a teljes szélét is. Szurkáld meg a tetejét villával és 10 percig süsd elő.

• Vedd ki a pite alapját a sütőből és emeld a hőmérsékletet 200 ° C-ra.

 

Töltelék recept:

• Szereld össze ANKARSRUMOT a dupla habverő szárral és a dupla krémkeverő szárral, melyek az alapkészlet részei.

• Verd fel a tojást kemény habbá, majd add hozzá a tököt, a tejet, a cukrot, a juharszirupot és a sót.

• Öntsd a tölteléket a pitére és süsd a sütő közepén 10 percig.

• Vedd le a hőmérsékletet 175 ° C-ra és süsd addig, amíg a töltelék szilárd nem lesz, kb. 45-60 percig.

Hagyd teljesen kihűlni a pitét és lehetőleg egy éjszakán át pihentesd a hűtőszekrényben.

• Másnap szereld össze újra ANKARSRUMOT a dupla habverő szárral és a dupla krémkeverő szárral.

• Verd fel a tejszínt kemény habbá, majd keverd hozzá a porcukrot, a juharszirupot és a sütőport. A kész krémet kend a pite tetejére.

 

ANKA TIPP:

A tetejét díszítsd pirított dióval, mandulával, vagy pisztáciával, majd szervírozd az ANKARSRUM cukrász szett segítségével!