gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Tökös répatorta vaníliás, marcipános bevonattal

2018. 10. 31.

Tökös répatorta vaníliás, marcipános bevonattal

Ne csak a faragott tökökről szóljon a Halloween-party, hanem errő az ellenállhatatlan tortáról is! 

Hozzávalók a tésztához:
• 100 g sózott vaj
• 225 g cukor
• 3 tojás
• 200 g pézsmatök
• 200 g sárgarépa
• 180 g liszt
• 2 teáskanál sütőpor
• 2 teáskanál fahéj
• 1 teáskanál gyömbér
• ½ teáskanál szegfűszeg
Egy kb. 24 cm-es tepsi kikenéséhez elegendő vaj és liszt

Hozzávalók a bevonathoz:
• 300 g krémsajt
• 100 g vaj
• 300 g porcukor
• ½ teáskanál vanília por
• 250 g fekete marcipán
• 5-6 nagyobb szem mályvacukor (marshmallow)

Elkészítés

Torta:

1. A kör alakú torta formát kivajazzuk, liszttel megszórjuk.
2. A répát és a tököt meghámozzuk és apróra reszeljük.
3. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra.
4. Összeállítjuk az Assistentet a habverő tállal és fejrésszel.
5. A cukrot elkeverjük a szobahőmérsékletű vajjal.
6. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
7. A keverékhez adjuk a reszelt zöldésgeket.
8. Külön tálban összekeverjül a száraz alapanyagokat: a lisztet, a sütőport és a fűszereket, majd a tésztához adjuk. Egyenletesre keverjük..
9. A sütő alsó részében kb 30-35 percig sütjük, villával ellenőrízzük, hogy elkészült-e. Ha igen, kivesszük a sütőből, a formában hagyjuk kihűlni.

Bevonat:
1. Újra összeállítjuk az Assistentet a habverő fejrésszel.
2. A krémsajtot, a vajat, a vanília port és a porcukrot elkeverjük.
3. Óvatosan kör alakban olyan nagyra nyújtjuk a marcipán nagy részét, hogy a tortát befedje.
4. A sajtkrémes keveréket felvisszük a torta tetejére, majd az egészet beborítjuk a kinyújtott marcipánnal.
5. A mályvacukrot nagyon rövid ideig mikróban melegítjük, majd villával elkeverjük, hogy teljesen homogén legyen. Ujjal vagy két villa segítségével az olvadt cukorból pókhálószerű szálakat húzunk ki, és a tortát kidíszitjük velük.
6. A maradék marcipánból pókot formázunk és a háló közepére helyezzük.