gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Tudd, hogy milyen hús kerül az ételbe, főzzél darált hússal kedvedre!

2019. 07. 18.

Tudd, hogy milyen hús kerül az ételbe, főzzél darált hússal kedvedre!

Ne legyél fasírtban a darált hússal, láss inkább többet bele!

Erről az alapanyagról a legtöbb embernek, nem reprezentatív felmérésünk szerint az alábbi 3 fogás jut eszébe:

1. fasírozott

2. bolognai spagetti

3. töltött paprika

Ezek kétségkívül finom ételek, de nem szabad beérni csak ezekkel, kell bővülni további ismeretekkel.

Sokan már eleve darálva szerzik be a húst, ennek viszont az a hátránya, hogy ha az alapanyag nincs megfelelően megtisztítva, vagy netán a minősége nem a legjobb, akkor ezt már nem tudod megállapítani akkor, amikor a konyhádba kerül.

Ha viszont megveszed a tiszta színhúst, mely friss és állagában is megfelelő, mert leszedtél minden zsírt és mócsingot róla, akkor biztos lehetsz abban, hogy a végeredmény is tökéletes lesz.

 

5 darált húsos étel, melyet máris felvehetsz az étlapra

 

1. Vendégváró fasírtos finger food

Szúrj fel fogpiszkálóra egy mini, olajban kisütött fasírtgolyót, utána jöhet egy kocka sajt, mely lehet füstölt is, némi zöldség (olivabogyó, paprika, kovászos-, vagy csemegeuborka) és máris retro sörkorcsolyával, vagy vendégfogó falatkákkal bűvölheted el az éhes tömegeket.

2. Húsgolyós leves

Mely lehet tárkonyos, vagy paradicsomos, de klasszikus húsleves alapú is. Gazdagítsd tészta helyett inkább rizzsel és máris nem lesz unalmas az étel. Ha paradicsomos alappal készíted, bánj bő kézzel a bazsalikommal és az oregánóval, a tejfölös, tejszínes alap kiválóan harmonizál a tárkonnyal.

3. Húsgolyó, magyar, vagy mediterrán módra

A barnamártást és az áfonyalekvárt helyettesítheted magyaros csípős-pirospaprikás, vagy tejszínes szósszal, zöldfűszerekkel.

4. Darált húsos rakott krumpli 

Helyettesíts be a kolbászt megfelelően fűszerezett, akár többféle húsból ledarált hússal és máris egy új dimenziójú ételt kaphatsz, mely jól elbír egy kis extra hagymával, vagy pikáns utóízzel is.

5. Görög muszaka

Padlizsán alapú, darát húsos, tűzálló tálban, de akár kemencében is elkészíthető, mennyei egytálétel, mely mediterrán fűszerezéssel valódi gasztro élmény. Könnyen elkészíthető, nyári finomság.

 

Ha pedig már megvannak a receptek, már csak a profi Jupiter húsdaráló gépre van szükséged, melynek burkolata tartós ABS műanyag, cserélhető színű előlappal (fehér, piros, antracit). Túlterhelés elleni védelemmel, csendes, megbízható motorral rendelkezik, három sebességi fokozat állítható rajta. TC-5 méretű fém húsdaráló fejrésze van, melyekhez alapfelszereltség a 3mm, 4.5mm, és 8 mm-es nemesacél tárcsa, a négy pengéjű, önélező nemesacél kés és a süti nyomó forma is.