gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Tuti szendvicsek kiránduláshoz

2023. 06. 05.

Tuti szendvicsek kiránduláshoz

Kikapcsolódás a természetben

A természetben lenni felbecsülhetetlen értékkel bír. Évszaktól függetlenül remek kikapcsolódás időt tölteni a szabadban, legyen szó akár egy könnyed kirándulásról, akár egy komolyabb túráról.

Kikapcsol, hiszen végre magad mögött tudod hagyni a zajos és rohanó városi forgatagot. Nincsenek telefonálva, kapkodva közlekedő emberek, dudáló autók. Csak a fák, a csivitelő madarak és a friss levegő, ami hozzájárul ahhoz, hogy ne csak az elméd töltődjön fel, hanem a tested is. A tiszta levegő átjárja a tüdődet, és a több oxigéntől tele leszel energiával.

Arról nem is beszélve, hogy a természet mindig képes arra is, hogy elkápráztasson. Az a sokszínűség és életteliség, amit például erdőkben járva megtapasztalhatunk, egész egyszerűen magával ragadó.

Ahhoz, hogy ezt a sok pozitív és éltető hatást tökéletesen megtapasztald, és valódi élmény legyen a kirándulás, egy dologra mindenképp oda kell figyelned: legyen nálad elemózsia!

 

Csomagolj szendvicset!

Nem szabad felkészületlenül elindulni kirándulni, mindig kell lennie a hátizsákban néhány szendvicsnek!

Amire mindenképp ügyelned kell, hogy a szendvicsbe ne kerüljön gyorsan romló, alacsony zsírtartalmú felvágott, vagy más hasonló, olyan összetevő, aminek gondot okoz, hogy nem tudod hűtve tárolni. Ha van rá lehetőséged, a zöldségeket is inkább külön csomagold, szeletelve

Sok múlik a csomagoláson! Ha rossz minőségű csomagolóanyagban rakod el a szendvicset, az könnyen sérülhet, szakadhat, kilyukadhat, aminek aztán kellemetlen következményei lesznek. A legpraktikusabb, ha erre a célra kialakított élelmiszertasakot használsz! Igazán környezetbarát megoldás, ha ezek környezetbarát, könnyen tisztítható, így többször is újra használható tasakok, mint amilyen például az Innovagoods újrafelhasználható élelmiszertasak.

És ha igazán körültekintő és profi szeretnél lenni, akkor csomagolsz a szendvicsekhez zsírálló papírtasakot is, amivel úgy fogod tudni megfogni őket, hogy nem lesz utána maszatos a kezed.

 

Tuti szendvicsek kiránduláshoz

Nem maradt más hátra, mint hogy ajánljunk néhány olyan receptet, amelyek segítségével tuti szendvicseket dobhatsz össze a következő kirándulásra!

 

Tarjás szendvics

Ha szereted a füstölt, főtt tarja felvágottat, akkor ez egy igazán kihagyhatatlan recept számodra! Azt persze neked kell tudnod, hogy mivel szereted megspékelni ezt a finomságot, de talán ötletet adhat ez a receptúra!

A legjobb, ha bagettet használsz! (Sőt, ha igazán vagány vagy, akkor házi bagettet, amelyet te sütöttél bagett sütőforma segítségével!) Vajazd meg, és helyezd rá a tarját! A zöldfűszerek nagyon jól illenek a tarjához: szórj rá egy kis rozmaringot, medvehagymát, ilyesmit. Olívaolajon piríts meg egy kis vöröshagymát is, sózd, borsozd, és helyezd rá a tarjára a szendvicsben. Végül koronázd meg az egészet madársalátával, tormakrémmel és sajttal!

 

Prágai sonkás szendvics

Semmi sem fogható a vékonyra vágott prágai sonkához. Rozskenyérbe hajtva, ementáli sajttal kiegészítve igazán fenséges szendvicset lehet belőle készíteni. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy erre bárki is nemet mondana.

A paradicsom pedig még jobban kihozza a sonka ízét! Szóval vigyél az útra pár koktélparadicsomot is, amit elő tudsz kapni, amikor leülsz elfogyasztani a sonkás szendvicset! Azt viszont nem ajánljuk, hogy a paradicsomot beletedd a szendvicsbe, mert könnyen eláztathatja.

 

Reméljük, sikerült meghozni a kedved egy kis kiránduláshoz, és most már az sem kérdés, hogy milyen szendvicset viszel majd magaddal. A csomagolást se bízd a véletlenre, hogy semmi ne álljon majd a gondtalan falatozás útjába! Ha pedig nem szendvicset ennél a túrán, hanem otthonról hozott főtt ételt, akkor használhatsz elektromos autós ételhordót is, amellyel a a túra végén felmelegítheted a kocsiban a fogásokat!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold Facebook oldalunkat is, hogy ne maradj le az újdonságokról sem!