Újévköszöntő Chevré mousse
2021. 12. 29.
Íme a könnyű étel ötlet, mellyel szuperül indul majd az új esztendő. Egy ínycsiklandozó finomság, melyet nagyon egyszerű elkészíteni, mégis mutatós és nagyon különleges ízvilággal kecsegtet.
A Chevré mousse egy zamatos francia sajtkülönlegesség, mely kecsketejből készült. A finomságot ropogós szalonnával és karamellizált almával megbolondítva és az ANKARSRUM robotgép turmix fejrészét használva mennyei finomság készíthető el.
Hozzávalók:
100 gramm chèvre kecskesajt
100 gramm krémsajt
70 gramm bacon szalonna
1-2 darab alma
15 gramm barna cukor
Chevré mousse lépésről lépésre
• Állítsd össze ANKARSRUMOT a turmixgéppel.
• A chèvre-t és a krémsajtot keverd simára, majd tedd be a hűtőszekrénybe.
• Mosd meg az almát és vágd fel körülbelül fél cm széles szeletekre.
• A bacont vágd kockára, pirítsd meg egy serpenyőben, ha pedig már megpirult, tedd bele az almaszeleteket és szórd meg a tetejét a barna cukorral. Keverd meg és süsd addig, míg az alma megpuhul..
• Az almaszeleteket helyezd tányérokra. A mousse-ból formázz kis tojásokat és tedd az almák tetejére. Erre kerüljön majd rá a bacon.