gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Újévköszöntő Chevré mousse

2021. 12. 29.

Újévköszöntő Chevré mousse

Íme a könnyű étel ötlet, mellyel szuperül indul majd az új esztendő. Egy ínycsiklandozó finomság, melyet nagyon egyszerű elkészíteni, mégis mutatós és nagyon  különleges ízvilággal kecsegtet.

A Chevré mousse egy zamatos francia sajtkülönlegesség, mely kecsketejből készült. A finomságot ropogós szalonnával és karamellizált almával megbolondítva és az ANKARSRUM robotgép turmix fejrészét használva mennyei finomság készíthető el.

Hozzávalók:

100 gramm chèvre kecskesajt

100 gramm krémsajt

70 gramm bacon szalonna

1-2 darab alma

15 gramm barna cukor

Chevré mousse lépésről lépésre

• Állítsd össze ANKARSRUMOT a turmixgéppel.

• A chèvre-t és a krémsajtot keverd simára, majd tedd be a hűtőszekrénybe.

• Mosd meg az almát és vágd fel körülbelül fél cm széles szeletekre.

• A bacont vágd kockára, pirítsd meg egy serpenyőben, ha pedig már megpirult, tedd bele az almaszeleteket és szórd meg a tetejét a barna cukorral. Keverd meg és süsd addig, míg az alma megpuhul..

• Az almaszeleteket helyezd tányérokra. A mousse-ból formázz kis tojásokat és tedd az almák tetejére. Erre kerüljön majd rá a bacon.

ANKA tipp:

Díszítsd a tetejét friss petrezselyemlevéllel és kínáld könnyű fehérborral.