gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Újragondolt BOUREKAS

2021. 07. 28.

Újragondolt BOUREKAS

A sütés - főzés szórakoztató és könnyű, az ANKARSUM robotgéppel. Könnyen és gyorsan elkészíthetőek az ételek, legyen szó vendégségről, kerti parti fogásokról, vagy egy szimpla hétköznapra készülő kenyérről. Vond be a gyerekeket is az étel készítésbe, szórják bele Ők a hozzávalókat a gépbe! Jó kis program szünidőre és kedvet csinál a közös főzésre. 

A héten egy újragondolt, mákkal szórt tetejű bourekast készítünk, de nem leveles, hanem házi, kelt tésztából. Tökéletes finomság ez, mely leváltja a klasszikus kifli-zsemle kombót, ezzel színesítve életeteket! 

Receptünk ismét az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Hozzávalók:

50 gramm élesztő

350 ml tej

2 tojás

15 gramm cukor

5 gramm só

600-650 gramm liszt 

125 gramm vaj

A tetejére:

1 tojás

2 evőkanál kék mák

Újragondolt BOUREKAS lépésről lépésre

• Langyosítsd meg a tejet és futtasd fel benne az élesztőt.

• Állítsd össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta, valamint a dagasztóhengerrel, melyek az alapkészlet részei. Nézd meg EBBEN A VIDEÓBAN, hogy miket rejt a kezdő doboz.

• Tedd bele a rozsdamentes acél keverőtálba a tojást, a cukrot, a sót és a lisztet, majd indítsd el a gépet.

• Add hozzá a vajat is és indítsd el kis sebességgel: az időzítőt 5-10 percre állítva.

• Helyezd rá a tálra a fedelét és keleszd 30 percig.

• Tedd a tésztát lisztezett felületre és oszd fel két részre. Nyújtsd ki őket kb. 20 x 40 cm-es téglalapokká.

• Kend meg a tetejét a felvert tojással és háromszor hajtsd össze őket.

• Vágj ki körülbelül 4 cm széles darabokat, majd tedd bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

• Takard le és keleszd 30 percig.

• Melegítsd elő a sütőt 225 ° C-ra.

• Kend meg a bourekasok tetejét tojással és szórd meg mákkal.

• Süsd a sütő közepén 6-7 percig, utána pedig hagyd kihűlni a tepsiben.

 

ANKA tipp:

Fogyaszd úgy, mintha egy sima zsemle lenne, kend meg vajjal, sajtkrémmel, vagy kínláld magában a grillen sült finomságok mellé.