Újragondolt BOUREKAS
2021. 07. 28.
A sütés - főzés szórakoztató és könnyű, az ANKARSUM robotgéppel. Könnyen és gyorsan elkészíthetőek az ételek, legyen szó vendégségről, kerti parti fogásokról, vagy egy szimpla hétköznapra készülő kenyérről. Vond be a gyerekeket is az étel készítésbe, szórják bele Ők a hozzávalókat a gépbe! Jó kis program szünidőre és kedvet csinál a közös főzésre.
A héten egy újragondolt, mákkal szórt tetejű bourekast készítünk, de nem leveles, hanem házi, kelt tésztából. Tökéletes finomság ez, mely leváltja a klasszikus kifli-zsemle kombót, ezzel színesítve életeteket!
Receptünk ismét az ANKARSRUM receptkönyvből való.
Hozzávalók:
50 gramm élesztő
350 ml tej
2 tojás
15 gramm cukor
5 gramm só
600-650 gramm liszt
125 gramm vaj
A tetejére:
1 tojás
2 evőkanál kék mák
Újragondolt BOUREKAS lépésről lépésre
• Langyosítsd meg a tejet és futtasd fel benne az élesztőt.
• Állítsd össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta, valamint a dagasztóhengerrel, melyek az alapkészlet részei. Nézd meg EBBEN A VIDEÓBAN, hogy miket rejt a kezdő doboz.
• Tedd bele a rozsdamentes acél keverőtálba a tojást, a cukrot, a sót és a lisztet, majd indítsd el a gépet.
• Add hozzá a vajat is és indítsd el kis sebességgel: az időzítőt 5-10 percre állítva.
• Helyezd rá a tálra a fedelét és keleszd 30 percig.
• Tedd a tésztát lisztezett felületre és oszd fel két részre. Nyújtsd ki őket kb. 20 x 40 cm-es téglalapokká.
• Kend meg a tetejét a felvert tojással és háromszor hajtsd össze őket.
• Vágj ki körülbelül 4 cm széles darabokat, majd tedd bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
• Takard le és keleszd 30 percig.
• Melegítsd elő a sütőt 225 ° C-ra.
• Kend meg a bourekasok tetejét tojással és szórd meg mákkal.
• Süsd a sütő közepén 6-7 percig, utána pedig hagyd kihűlni a tepsiben.