gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Vegán kedvenc banános kenyér

2021. 09. 08.

Vegán kedvenc banános kenyér

Íme egy egészséges kenyér, mely frissen sütve a legfinomabb, de természetesen utána is bátran fogyasztható. Tálald egy finom vegán-, vagy zöldségkrémmel és készítsd el ANKARSRUM robotgéppel! Receptünk ezen a héten is az ANKARSRUM receptkönyvből való!

Hozzávalók:

250-270 gramm banán (kb. 2 nagy banán)

300 gramm liszt

150 gramm barnacukor

60 gramm zabpehely

15 gramm ceyloni fahéj

10 gramm őrölt kardamom

5 gramm sütőpor

2.5 gramm szódabikarbóna

2.5 gramm só

100 gramm / 100 ml tejmentes joghurt, például kókuszjoghurt

250 ml növényi tej, például zabtej

80 gramm olvasztott tejmentes vaj / margarin + még egy kicsit a tepsi kikenéséhez

Banános kenyér lépésről-lépésre:

• Melegítsd elő a sütőt 180 C-ra.

• Vajazz ki egy 26x11cm es tepsit, illetve sütőformát, majd vagy vond be sütőpapírral.

• Állítsd össze ANKÁT 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta, valamint a dagasztóhengerrel, melyek az alapkészlet részei. Nézd meg EBBEN A VIDEÓBANhogy miket rejt a kezdő doboz.

• Mosd meg a banánt, hámozd meg, tedd egy tányérra és egy villa segítségével törd össze simára.

• Egy külön tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a zabpelyhet, a fahéjat, a kardamomot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

• Tedd bele a banánt a 7 literes rozsdamentes acél keverőttálba  és indítsd el a gépet a tésztahengerrel és tésztakés alacsony-közepes sebességgel.

• Add hozzá a joghurtot és a tejet is, majd keverd tovább közepes sebességgel.

• Fokozatosan adagold hozzá a száraz hozzávalókat, miközben ANKARSRUM robotgéped alacsony-közepes sebességgel dolgozik.

• Végezetül add hozzá az olvasztott vajat és keverd addig ANKA segítségével, amíg a tészta össze nem áll.

• Helyezd a tésztát a kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd a sütőben körülbelül 50-60 percig, illetve tűpróbáig. Szúrd meg a kenyér legmagasabb részét a fogpiszkálóval. Ha túl sok tészta tapadt a fogpiszkálóra, akkor hagyd még néhány percig sülni. Az elkészítési idő kb 60 perc.

• Hagyd a kenyeret teljesen kihűlni a sütőformában, csak ez után vedd ki.

ANKA Tipp:

Fogyaszd a kenyeret tejmentes vajjal, vagy dióvajjal.