gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Vitamindús ételek

2024. 01. 22.

Vitamindús ételek

Őrizd meg az egészséged vitamindús ételekkel!

Tél van: az influenza és a megfázás szezonja. Nem halogathatod tovább, hogy megerősítsd az immunrendszered. Hogy hogyan? Természetesen vitaminokban gazdag étrenddel! Számtalan lehetőség áll rendelkezésedre, hála a gyümölcsök és zöldségek sokszínűségének.

A vitaminok igazi pajzsot alkothatnak a kórokozók ellen. A C-vitamin például, ami nem csak a narancsban található meg, hanem a paprikában, brokkoliban és egyéb zöldségekben is, igazi immunerősítő csodaszer. Vagy vegyük a D-vitamint, ami nemcsak a csontjaidat erősíti, hanem a hangulatodra is jó hatással van – igen, a téli depresszió ellen is segít!

De nem csak ezek a vitaminok léteznek. Az A-vitamintól kezdve a B-komplexen át egészen az E-vitaminig, mindegyiknek megvan a maga szuperereje, amivel hozzájárul a tested és elméd egészségéhez. És mindezt finom ételek formájában élvezheted. Készülj fel, mert most belevetjük magunkat a vitamindús receptek izgalmas világába!

 

5 vitamindús fogás

Mutatunk öt receptet, amelyekkel nemcsak az immunrendszeredet turbózhatod fel, de a hangulatodat is feldobhatod (már csak azért is, mert igazán ínycsiklandók)!

1. Az immunerősítő csodaleves

Kezdjük egy klasszikussal! A zöldségleves sosem megy ki a divatból, főleg, ha tele van minden jóval, ami az immunrendszernek kell. Az összes zöldség – főképp a sárgarépa, a zeller és a brokkoli – egy kis immunerősítő erőmű. És ha elfogadsz egy tippet a leveshez: dobj bele egy csipetnyi kurkumát is! Így még színesebb és egészségesebb lesz az egész!

2. A “C-vitaminbomba” saláta

Egy saláta, ami garantáltan felrobbantja a vitaminraktáradat! Nincs más dolgod, mint kombinálni a friss zöld leveleket (amilyen a spenót vagy a rukkola) pár szelet naranccsal és egy marék dióval. Egy gyors, olívaolajos öntettel megspékelve ez a saláta igazi “C-vitaminbomba”.

3. Az energiadús reggeli smoothie

Nincs időd reggel főzni? Semmi gond, kapd elő a turmixgépet, és dobálj bele minden finomságot, amit csak találsz: banánt, epret, kék áfonyát és egy kis mandulatejet. Egy gyors pörgetés, és kész is a vitaminokkal teli reggeli smoothie.

4. Sült zöldségek

Süss meg néhány szezonális zöldséget (sütőtök, édesburgonya vagy cékla is szóba jöhet). Fűszerezd meg őket a kedvenc gyógynövényeiddel, és máris kész a tökéletes, vitamindús köret vagy főétel.

5. Gyümölcsös desszert

Zárd az étkezéseket egy könnyű, gyümölcsös desszerttel. Készíts gyümölcsös tálkát, ahol a főszereplők az olyan szezonális gyümölcsök, mint az alma vagy a mandarin. Egy kis mézzel és fahéjjal megbolondítva ez a desszert nem csak finom, de tele is van vitaminokkal.

 

Mindegyik étel elkészítése egyszerű és gyors, miközben garantáltan feldobják a téli napokat és az étkezéseket egyaránt! Próbáld ki őket, és élvezd a vitaminok bombasztikus erejét! És persze ne hagyd ki a családot se a jóból! Ha az egész família egészséges, több idő jut a közös élményekre!

 

Készen állsz arra, hogy a vitaminbombáidat a legjobb konyhai eszközökkel készítsd el? Nálunk mindent megtalálsz, ami a konyhai sikerhez kell! Ne feledd, az egészséges főzés első lépése a megfelelő eszközök beszerzése. És ha szeretnél naprakész lenni a legfrissebb receptekkel és tippekkel, kövess minket a Facebookon is!

Hasonló cikkeink a témában:

Mit fognak enni 100 év múlva az emberek?

2024. 04. 19.

Tovább olvasom


Mi került az asztalra az ókori lakomákon?

2024. 04. 05.

Tovább olvasom


Ünnepi falatok: húsvéti csokitorta recept

2024. 03. 21.

Tovább olvasom


A nápolyi pizza titka

2024. 03. 11.

Tovább olvasom


Gluténmentes diótorta, fügekoronával és receptvideóval

2024. 02. 26.

Tovább olvasom



Kapcsolódó termékeink