gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Zsemlemorzsás almatorta

2020. 08. 26.

Zsemlemorzsás almatorta

 

Az almás sütemények kedvelt nyár végi édességek. Szakadj ki a hagyományos almás pite fogságából és alkoss könnyen, szépet, kreatívan. Ez a klasszikus svéd almás sütemény zsemlemorzsával és almapürével készül, melyek alapanyag szinten is elkészíthetőek az ANKARSRUM robotgép és fejrészei segítségével. 

 

Hozzávalók:

100 gramm rozskenyér morzsája

500 gramm zsemlemorzsa

90 gramm nádcukor

1 teáskanál őrölt fahéj

3 darab alma

345 gramm almapüré, melyet ezzel a fejrésszel készíts el

 

Süssük lépésről lépésre!

1. Melegítsd elő a sütőt 185 ° C-ra és tegyél sütőpapírt egy pite, vagy tortaformába.

2. Keverd össze a rozskenyér finom morzsáját a zsemlemorzsával, a cukorral és a fahéjjal.

3. Olvassz fel 150 gramm vajat egy serpenyőben, add hozzá a zsemlemorzsát és pirítsd aranysárgára, ropogósra.

4. Az almát hámozd meg és reszeld le. Használd ANKÁT!

5. Öntsd a zsemlemorzsa felét pite, vagy tortaformába, és egyenletesen nyomkodd le az aljára.

6. Szereld össze ANKARSRUMOT a szűrővel, és készíts almapürét.

7. Oszlasd el egyenletesen az almapürét a morzsán, majd hintsd meg a zsemlemorzsa másik felével.

8. Süsd a süteményt a sütő közepén kb. 30 percig.

9. Hagyd kissé lehűlni és közben készítsd el a házi vaníliaszószt.

10. Díszítsd a tetejét almaszeletekkel.

 

Vaníliaszósz:

200 ml tejszín

2 tojássárgája

2 evőkanál cukor

½ teáskanál vaníliáscukor

Kövesd ezeket a lépeseket:

1. Szereld össze ANKÁT a habverő, krémkeverő szettel, mely az alapkészlet része.

2. Verd fel a tejszínt.

3. Add hozzá a többi hozzávalót és verd fel.

 

ANKA TIPP:

Amennyiben felnőtteknek készíted, kínáld egy frissítő desszertborral!