Zsemlemorzsás almatorta
2020. 08. 26.
Az almás sütemények kedvelt nyár végi édességek. Szakadj ki a hagyományos almás pite fogságából és alkoss könnyen, szépet, kreatívan. Ez a klasszikus svéd almás sütemény zsemlemorzsával és almapürével készül, melyek alapanyag szinten is elkészíthetőek az ANKARSRUM robotgép és fejrészei segítségével.
Hozzávalók:
100 gramm rozskenyér morzsája
500 gramm zsemlemorzsa
90 gramm nádcukor
1 teáskanál őrölt fahéj
3 darab alma
345 gramm almapüré, melyet ezzel a fejrésszel készíts el
Süssük lépésről lépésre!
1. Melegítsd elő a sütőt 185 ° C-ra és tegyél sütőpapírt egy pite, vagy tortaformába.
2. Keverd össze a rozskenyér finom morzsáját a zsemlemorzsával, a cukorral és a fahéjjal.
3. Olvassz fel 150 gramm vajat egy serpenyőben, add hozzá a zsemlemorzsát és pirítsd aranysárgára, ropogósra.
4. Az almát hámozd meg és reszeld le. Használd ANKÁT!
5. Öntsd a zsemlemorzsa felét pite, vagy tortaformába, és egyenletesen nyomkodd le az aljára.
6. Szereld össze ANKARSRUMOT a szűrővel, és készíts almapürét.
7. Oszlasd el egyenletesen az almapürét a morzsán, majd hintsd meg a zsemlemorzsa másik felével.
8. Süsd a süteményt a sütő közepén kb. 30 percig.
9. Hagyd kissé lehűlni és közben készítsd el a házi vaníliaszószt.
10. Díszítsd a tetejét almaszeletekkel.
Vaníliaszósz:
200 ml tejszín
2 tojássárgája
2 evőkanál cukor
½ teáskanál vaníliáscukor
Kövesd ezeket a lépeseket:
1. Szereld össze ANKÁT a habverő, krémkeverő szettel, mely az alapkészlet része.
2. Verd fel a tejszínt.
3. Add hozzá a többi hozzávalót és verd fel.